YAŞAM Haber Girişi : 08 Ocak 2021 21:42

Sarıkamış Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Sarıkamış Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu
Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri akşam düzenlenen mevlit programı ile başladı.
Sarıkamış Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Kars Güncel- Vatan müdafası için 106 yıl önce Allahuekber Dağları'nda donarak şehadete yürüyen mehmetçiklerimiz anılıyor.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Sarıkamış ilçesinde bulunan Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde müftlük personelleri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okundu. Daha sonra canlarını vatan uğruna seve seve feda eden şehitlerimiz için eller semaya kaldırılarak dualar edildi.

Programa Kars Valisi Türker Öksüz, 65 dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, İlçe Belediye Başkanı Harun Hayali ile vatandaşlar katıldı.

Şarıkamış Şehitleri 106. yılı anma etkinlikleri 9 Ocak'ta da devam edecek. Program kapsamında yarın Sarıkamış Ay Yıldız tören alanında çelenk koyulması, Sarıkamış Şehitliği'ne protokol anma yürüyüşü ve Kardan heykellere sergisinin açılışı ile son bulacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.