Sarıkamış Şehitleri 106. Yılında Anıldı

Kars Güncel- Sarıkamış'ta düzenlenen Sarıkamış Şehitleri anma programında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun tarafından çelenklerin sunumu ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Sarıkamış Harekatı’nın anlatıldığı sunum yapıldı.

Şehitler İçin Anma Yürüyüşü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından anma törenine gönderilen mesajın okunması, sırasıyla Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan konuşmaların ardından Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Ay-yıldız tören alanından Sarıkamış Şehitliğine kadar yapılan yürüyüşün ardından, şehitlikte düzenlenen törende Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra eller şehitlerimiz için semaya açıldı ve şehitlerimiz, fatihalar ve dualarla yad edildi.

Şehitler Anısına Kardan Heykel Segisi
Sarıkamış Şehitliğindeki programın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından Sarıkamış Şehitleri anısına yapılan kardan şehit heykellerinin açılışı gerçekleştirildi.

Sarıkamış Ayyıldız Tören Alanında bugün düzenlenen anma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve eşi Meral Öksüz Hanımefendi, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr.Adnan Ertem, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.