DÜNYA Haber Girişi : 27 Nisan 2017 22:20

Rusya Kars'taki Askerine ait Ceset ve Tabutu İstedi

Rusya Kars'taki Askerine ait Ceset ve Tabutu İstedi
Rus diplomatlar, 25 Nisan akşamı Ardahan'da bir şahsın özel mülkiyetine ait arazisindeki temel kazı çalışmalarında bulunan ve Rus Komutana ait olduğu ileri sürülen tabut iskeletin Rusya'ya verilmesi talebinde bulundular.
Kars Güncel-Kasfkas Haber Ajansı'nın haberine göre Kars Müzesi'ne getirilerek koruma altına alınan tabut ve içerisinde iddia edilen Rus askere ait iskelet dünya ve Türkiye basınında geniş yer bulurken, Rus diplomatların, tabut ve iskeleti Rusya'ya verilmesi talebinde bulundular.

Bu ilginç keşfin haberi bölgeye hızlıca yayıldı. İnşaat şantiyesinde hazine bulunduğunu söylüyorlardı. Keşif gerçekten değerliymiş fakat bunun değeri daha çok arkeologlara hitap etmektedir.

Hem tabut, hem iskelet mükemmel durumda. İlk bakışta bir askere ait olduğu anlaşılıyor. Yüksek çizmeler, uzun askeri ceket, sakal bile mevcut. Türkiye'de "Rus General" lakabı ile anılıyor.  Rus tarihçiler ise kim olduğuna dair bir teori yürütmüşler bile.

Tümgeneral Vasili Geyman, 1877 yılında Kars Kalesi'nin işgali esnasında Rus ordusunun başındaydı, bir sene sonra ise Kars'ta vebadan vefat etmişti.

Rus tarihçisi Konstantin Pavlyuk anlatıyor:

"Meslektaşlarım ile fotoğrafları inceledik. General versiyonunu ise ihtimaller arasından çıkardık. Geyman konusuna gelince ise Gümrü'de toprağa verilmişti.

Gizemli keşfin talihini Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı belirleyecek. Rus diplomatları tabutun içindeki Rus askerin iskeleti ile birlikte Rusya'ya gönderilmesi için istekte bulunmuşlar.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.