GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2023 23:52

Ramazan'a Sayılı Günler Kaldı

Ramazan'a Sayılı Günler Kaldı
Üç ayların ikincisinin de sonu gelinmesi ile on bir ayın sultanı olarak tabir edilen ramazan ayına sayılı günler kaldı.

Ramazan'a Sayılı Günler Kaldı

Üç ayların ikincisinin de sonu gelinmesi ile on bir ayın sultanı olarak tabir edilen ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu yıl ülkemizde yaşanan felaketler nedeniyle manevi havanın daha yoğun olması beklenen Ramazan ayının herzamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi bekleniyor.


Ramazan ayının hangi gün başlayacağı ve hangi gün sona ereceğine dair artan aramalar arasında, Ramazan Bayramı’nın hangi günlere denk geldiğine dair aramalarda arttı. Oruç ibadetini yerine getirecek kişilerin yanı sıra, Ramazan Bayramı’nı sevdikleri ile geçirmek isteyen kişiler de bu günleri merak etmeye başladı.

RAMAZANA 3 GÜN KALDI

Heyecan ile beklenen ramazan ayına sadece üç gün kaldı. Bu sene ramazan ayında ilk oruç 23 Mart günü tutulacak. 22 Mart’ı, 23 Mart’a bağlayan gece ilk sahura kalkılacak. 2023 yılının son ramazan günü ise, 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Bir ay boyunca oruç ibadetinin yerine getirilmesinin ardından Ramazan Bayramı başlayacak ve bayram da 23 Nisan günü sona erecek.

2023 YILI DİNİ TAKVİMİ

2023 yılına ait dini takvim Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. İşte 2023 yılına ait dini takvim ve bazı tatil günleri;

Ramazan Bayramı; 21 Nisan, 22 Nisan, 23 Nisan

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; 23 Nisan

Emek ve Dayanışma Günü, 1 Mayıs

Kurban Bayramı; 27 Haziran Salı arefe, 28 Haziran, 29 Haziran, 30 Haziran ve 1 Temmuz