YAŞAM Haber Girişi : 07 Nisan 2018 11:19

Ölü Yaşamak Zulüm

Ölü Yaşamak Zulüm
EĞLENİRKEN ÖĞRENMEK İÇİN BİR TÜRK İCADI ile KOZALAK (Matematiksel Dört İşlem Zeka İksiri'nin proje sahibi Matematik Öğretmeni Fuat Baş'ın kaleme aldığı yazısı.

Kars Güncel- En güçlü olduğumuz an, düşüncelerimiz ile duygularımızın arasında uyum olduğu zamanlardır. Yaşamımıza yön verirken yapacağımız her şey, yaşantımızdaki başarılarımızla doğrudan alakalıdır. Duygularımız düşüncelerimiz ile uyumlu değil ise, yaşamımız altüst olur. Aynaya baktığımızda iki yüzlü birini görürüz. Çevrenize bir bakın, iki yüzünün simetrisi birbirin aynı olmayan iki yüzlü kim var?

Eğer iki yüzlüysek, dün dediğimizin bugün tersini savunuyorsak yüzümüzün simetrisi uymaz. Çünkü biz biz değilizdir. İki yüzlü olup çıkarız. Bazıları sanır ki, en feci olaydır ölüm. Ne münasebet! Bir düşünün, hissedin, asıl zulüm ikiyüzlü olup ölü yaşamaktır.

Dünyaya gelirken, en büyük servet ile donatılmış olarak geliriz. Nedir o servet; zamandır. Her saniyesini satın alacak bir değer ölçüsü olmadığı için, bu dünyada insanlara verilmiş en büyük servet zamandır. İster zengin ister fakir fark etmez, herkese bu servet yeterince verilmiştir. Servetin her zerresini iyi harcamak insanın iradesindedir. Bu serveti insan istediği gibi harcar...

Gündüz gece, zamanı iyi kullanmamız gerekir, çünkü bunun geri dönüşü yok. Dünyaya niye geldiğimizi bilip ve o doğrultuda zamanımızı kullanmak kadar, hiçbir şey bizi mutlu edemez. Amacımızı bilmemek, üzüntü, korku, kaygı ve doyumsuzluk verir... Dünya üzerinde, size özgü amacın ne olduğunu bulun ve amaca doğru yürüyün. Hedefe kilitlenin. Bu hedefi bulduğunuzda neşenizi bulmuş olacaksınız. İş programlarınız bu hedefe doğru olmalı. Amacınıza göre yaşamazsanız, bu size sıkıntı verir. Bir amaç için çalışmak, ona göre yaşamak, insana tatmin duygusu ve mutluluk verir. Çocuklar gibi mutluluğu, neşeyi unutmayın. Gülmek sizin hakkınız. Gülmek yaşam tadını çıkarmanın en iyi yoludur. İnsan küçük şeylerde mutluluğu aramalı. Küçük şeyler ile büyükler elde edilir. Neşenin sizin olması için onu arayın. Peşinden gidin ve tadını çıkarın.

Hayatımızdaki her şey, bizim umduğumuz gibi gitmese de, ondan güzel sonuçlar çıkarmak elimizde. Birlikte olmaktan hoşlandığınız kişileri çevrenize alın, onlarla zaman geçirin. Allah bize dünyaya gelirken verdiği serveti, dolu dolu kullanalım diye verdi.

Yaptığınız işten zevk almak, anlam bulmak için ne yapmalısınız? Yaptığınız iş, kişiliğinizle uyuşmalı. İşinde mutsuz olan insanlar, becerilerine ve tutkularına uygun olmayan meslekler seçtikleri için mutsuzdurlar. İnsan yaşamında yaptığı işin bir anlamı olmalıdır. Otuz yıl çalışıp emekli olduğunda, geriye bakıp boşa geçen bir ömür dememeli, insan! Yaptığımız işlerin bir anlamı olmalı. Arkamızda güzel izler bırakmalı. Arkamızda kalan insanların, hakkımızda iyi konuşmaları alacağımız en iyi ödüldür.

Bu ömür sizin, nasıl istiyorsanız öyle harcayın. Harcama yaparken suçluluk duygusuna düşmeyin. Bazıları toplumsal baskılarla kendini cenderede hissederler. Kendinize karşı dürüst olun, suçluluk duygusuna kapılmayın. Suçluluk duygusu insanı içten içe kemirir. Sağlığınızı bozar. Kendinize olan öz saygınızın ve öz güvenizin azalmasına sebep olur. Yapmak istediklerinizle başkalarının sizden yapmanızı istedikleri arasında seçim yapmalısınız. Başkalarının hakkınızda ne düşündükleri konusunda kaygılanmaktan vazgeçtiğinizde, suçluluk duygusu yok olacak ve kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz. Gerçek benliğiniz ve kendiniz için ne istediğiniz önemli, evet, önemli olan bu.

Bazıları hayatı “anlamsız” diye yorumlarlar. Yaşamınızı anlamlı kılmak elinizde, etrafımızda ki şeyler ne kadar anlamsız da olsa, hayatımızı anlamlı hâle getirmek elinizde. Yaşarken ölü yaşamamalı, yaşam yolculuğunun tadını çıkarmalı.

Her insan farklı olduğuna göre, herkesin dolu dolu yaşam tanımı da değişebilir. O zaman gerçekten bizi biz yapan şeyler için çaba harcamamız gerekir. Bazı insan şöyle düşünebilir; “Ben neden daha başarılı olamıyorum?” Kendi kendini sorguladın mı, hedeflerin belli mi? Neyi, niçin istiyorsun? Kendine bir yol haritası çıkardın mı?

Tüm enerjini, hedeflerin doğrultusunda harca. Eğer hedefiniz olmazsa oradan oraya sürüklenir gidersin. Hedeflerinizi gerçekleştirirseniz öz güveniniz artar. Gayretle atacağınız her adım sizi hedefinize ulaştırır, ölü yaşamaktan kurtarır...

EĞLENİRKEN ÖĞRENMEK İÇİN BİR TÜRK İCADI ile KOZALAK (Matematiksel Dört İşlem Zeka İksiri hakkında bilgi edinmek için linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.ulkemgazetesi.com.tr/eglenirken-ogrenmek-icin-bir-turk-icadi-makale,331.html

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.