KARS Haber Girişi : 17 Mart 2023 12:59

Öğrenciler, Meslekleri Erbaplarından Dinledi!

Öğrenciler, Meslekleri Erbaplarından Dinledi!
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Meslek Tanıtım Günü programı düzenlenerek meslek erbapları ve öğrenciler bir araya getirildi.

Öğrenciler, Meslekleri Erbaplarından Dinledi!

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Kars Merkezde bulunan liselerde öğrenim gören 12. Sınıf öğrencilerine yönelik Meslek Tanıtım Günü programı düzenlenerek meslek erbapları ve öğrenciler bir araya getirildi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Kars Baro Başkanlığı ile iş birliği yapılarak meslek erbapları ve öğrencilerimizin programa katılımı sağlandı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personellerinden Gökhan BARİKAN tarafından meslek seçiminin önemi ile ilgili sunum yapıldı ve meslek erbapları tarafından asker, avukat, diyetisyen, elektrik-elektronik mühendisi, gıda mühendisi, hemşire, makine mühendisi, polis, psikolog, veteriner hekim meslekleri tanıtıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa 15 eğitim kurumundan toplam 270 öğrenci katılım sağladı. Oldukça verimli geçen programda öğrenciler meslekler ile ilgili bilgileri doğrudan meslek erbaplarından aldı ve meslekler hakkındaki sorularını meslek erbaplarına sorabilme fırsatı buldu.