KARS Haber Girişi : 28 Ocak 2019 01:15

Naif Alibeyoğlu ile Settar Kaya’dan Tarihi Açık Oturum Çağrısı

Naif Alibeyoğlu ile Settar Kaya’dan Tarihi Açık Oturum Çağrısı
DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu ile İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya’nın açık oturum talebi, Kars kamuoyunda büyük bir heyecan yarattı. Diğer adayların bu tarihi çağrıya ne yanıt verecekleri ise merak konusu oldu.

Kars Güncel- Türkiye'nin önde gelen haber sayfalarından İnternethaber'in başarılı editörlerinden Karslı hemşehrimiz gazeteci Ali Parim yazdı.

 31 Mart 2019 yerel seçimleri yaklaşırken siyasi partilerin Kars belediye başkan adayları da netlik kazandı. Buna göre Kars’ta; Çetin Nazik (MHP), Ensar Erdoğdu (AK Parti), Settar Kaya (İYİ Parti), Taner Toraman (CHP), Ayhan Bilgen (HDP) ve Naif Alibeyoğlu (DSP) belediye başkanı olabilmek için kolları sıvadı. Adayların kesinleşmesinin ardından da Kars halkının önünde bir açık oturum yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

İLK DAVET NAİF ALİBEYOĞLU’NDAN: İlk olarak Demokratik Sol Parti (DSP) Adayı Naif Alibeyoğlu, rakiplerine bir açık oturum çağrısında bulundu. Yapılacak oturumun güzel bir demokrasi sınavı olacağına dikkat çeken Alibeyoğlu’na,  İYİ Parti adayı Settar Kaya’dan da yanıt gecikmedi.

‘2 ŞUBAT’ ÖNERİSİ: Settar Kaya yaptığı basın açıklamasıyla 2 Şubat Cumartesi günü saat 13:00’de Halk Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda bütün adayların katılacağı bir oturum yapılabileceğini dile getirdi. Böylece Kars halkının adayları daha iyi tanıyacağını ve oylarını daha objektif bir şekilde kullanabileceklerini vurguladı. Kaya, aynı zamanda diğer adaylardan gelecek farklı tekliflere de açık olduğunu belirtti.

4 MART YA DA İLERİ BİR TARİH: Settar Kaya’nın ‘2 Şubat’ önerisine Naif Alibeyoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimine göre partilerin en son aday listelerinin 3 Mart 2019’da netleşeceğini gerekçe göstererek oturumun daha ileri bir tarihe alınmasını talep etti. Alibeyoğlu, konuya ilişkin açıklamasında “4 Mart 2019 ya da istenen herhangi bir tarihte ama mutlaka yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

DİĞER ADAYLAR SESSİZLİĞİNİ KORUYOR: DSP adayı Naif Alibeyoğlu ile İYİ Parti adayı Settar Kaya’nın bu çağrılarını Kars halkı büyük bir heyecanla karşılarken, MHP adayı Çetin Nazik, AK Parti adayı Ensar Erdoğdu, CHP adayı Taner Toraman ve HDP adayı Ayhan Bilgen’den henüz bir yanıt gelmedi. Ancak diğer adayların da hem Kars hem de ülkemiz demokrasisine altın harflerle yazılacak bu tarihi oturuma olumlu yanıt verecekleri düşünülüyor.

NEDEN AÇIK OTURUM YAPILMALI? Eğer böyle bir oturum gerçekleşirse;  tüm adaylar, Kars halkı önünde şehrin sorunlarını şeffaf bir şekilde tartışacak ve bu sorunları gidermek için ne gibi projeler geliştirdiklerini bir bir anlatacaklar. Bu da seçmenlerin, adayların etnik kimliğine ve partisine bakmadan sadece liyakatı göz önüne alarak oy kullanmalarına zemin hazırlayacak.

kaynak:karsindegerleri

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Naif kazimpasaya ve faikbey cad havaalani yoluna asfalti sokup tas doseyecegimmi diyecek

  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Naif ucubeyi yeniden yapacaginimi soyleyecek