TÜRKİYE Haber Girişi : 10 Şubat 2021 20:30

Mutasyonlu Virüs Görülen İl Sayısı 33'e Yükseldi

Mutasyonlu Virüs Görülen İl Sayısı 33'e Yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 33 ilde mutasyonlu virüs görüldüğünü belirtti. Pazartesi gününden itibaren il ve ilçe bazında bazı kararlar alınabilecek .
Mutasyonlu Virüs Görülen İl Sayısı 33'e Yükseldi

Kars Güncel- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye'de Covid-19 salgınıyla alakalı bazı açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde; "Şuana kadar ülkemizde 2 milyon 800 bin kişinin aşılanarak ilk doz uygulamasının tamamlandığını, yarından itibaren ikinci doz aşı uygulamasının başlayacağını belirtti. Yerli aşı çalışmalarımız drvam ediyor. Çalışmalar kapsamında bugün gönüllüler üzerinde Faz-2 için aşı uygulaması başladı. Türkiye için 100 milyon doz aşının sözleşmesinin yapıldığını belirtebilirim." dedi.

Mutasyonlu Virüs Görülen İl Sayısı 33'e Yükseldi
Bakan Koca; "Mutasyonun tipine bağlı, o bölgede sorun haline geldyise o bölge için özel bir takım yaklaşımlar gerekebilirmi? Bilim Kurulu o dönemde tartışır. Şuanda bizim gördğümüz mutasyonun Türkiye için bir sorun oluşturmadığını ve her geçen gün il ve mustasyon sayısının arttığını biliyoruz. 28 ili geçti 33 il oldu. Şuan önümüzdeki dönemde vaka artış seyri bizim için daha önemli olacak. Pazartesi'nden itibaren 100 binde görülen vaka sayısını açıklamak istiyoruz. Burda bazı illerimizde vaka sayısı az, bazılanda yer yer fazla, ilçe bazında düşük olduğunu biliyoruz. Bir esas belirleyerek gerektiğinde il ve ilçe bazında bir takım kararları alacağız. Pazartesinden itibaren bölgede olaya daha bilinçli katılarak niye yasak geldiğini düşünerek hareket etmesi kanaatini taşıyoruz." dedi.

Türkiye'nin Günlük Korona ve Aşı Tablosu
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'de 10 Şubat tarihi itibariyle  135 bin 687 test yapıldığı, 8 bin 642 yeni vakanın olduğu ve 95 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ayrıca 2 milyon 810 bin 904 kişide Covid-19 aşısının uygulandığı, Kars'ta ise bu rakamın 6 bin 819 olduğu kaydedildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.