EĞITIM Haber Girişi : 06 Kasım 2018 10:15

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan flaş açıklama! Tanıtımı Kars’ta yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan flaş açıklama! Tanıtımı Kars’ta yapılacak
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önümüzdeki haftalarda Kars’ta bağlamayla ilgili bir tanıtım yapacaklarını ve bağlamanın bütün Türkiye’ye yayılmasını sağlayacaklarını açıkladı.

Kars Güncel-Milli Eğitim Bakanı  Prof. Dr. Ziya Selçuk, TVNET’te Ayşe Böhürler’in sunduğu ‘Türk Kahvesi’ programına konuk oldu. Böhürler’in “İlkokullarda bağlama dersi olacak mı?” sorusu üzerine Bakan Selçuk, “Yaygın bir şekilde olmayabilir ama ihtiyaç ve ilgi olan her yerde olacak” yanıtını verdi.
“KARS’TA BİR LANSMAN YAPACAĞIZ”: 

Bağlamayı çok önemsediğini belirten  Prof. Dr. Selçuk, önümüzdeki haftalarda Kars’ta bu konuyla ilgili bir tanıtım yapacaklarını da duyurdu. Bakan Selçuk şunları ifade etti;

“Önümüzdeki haftalarda bağlamanın bütün Türkiye’ye yayılmasıyla ilgili Kars’ta bir lansman (tanıtım) yapacağız. Bağlama benim çok önemsediğim, çok değer verdiğim ve çocuğun sadece tutmasının, fotoğraf çektirmesinin bile bir kazanç olduğunu düşündüğüm bir husus.”

Öte yandan bir lise öğrencisinin 4 yıl boyunca bağlama eğitimi alması gerektiğini de vurgulayan Milli Eğitim Bakanı, “Çocuğun eline bağlamayı vermek yeterli. Arkasından edebiyat da gelir, tarih de gelir, şuur da gelir” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Kars'ın Değerleri / Ali Parim

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.