YAŞAM Haber Girişi : 06 Kasım 2018 09:50

Karsın Kağızman İlçesinde At Yarışı Düzenlendi

Karsın Kağızman İlçesinde At Yarışı Düzenlendi
Kağızman Belediyesi tarafından 2 cisi düzenlenen 4 nal at yarışları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kars Güncel-Kağızman Belediyesi  tarafından organize edilen , Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 9 at ve jokeyi,Davul Zurna ve şenlik havasında  dörtnal kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız yaptığını açıklamada, geleneksel sporların Kağızman için önemli olduğunu söyledi.

Kağızmanda  bu tür etkinliklere her türlü desteği verdiğini dile getiren Yıldız, "Bu gün Burada Önemli bir yarış yaptık bu Kağızman ilçemiz için çok önemli yılla önce bu spor yapılıyordu bunu daha güzel yapalım dedik bu atalarımız ve dedelerimizden gelen bir milli sporumuz bu sporu devam ettirmemiz için elimizden geleni yapacağız ben burdan şu eksikliği gördüm sayın muhtarıma çok teşekkür ediyorum artık bu spor için bir başkan seçmemiz lazım çünkü bundan sonraki bu ata dede sporumuz seçilen başkanın yetkisinde olacak bu gibi faliyetleri başkan olarak belediye başkanlığına sunduğu zaman belediye bu spora yardımcı omak zorundadır çünkü bu ata ve dedelerimizden gelen bir spordur bu sporumuzu sonsuza dek sürdüreceğiz bu yarışta birinci iknci ve üçüncü arkadaşları tebrik ediyorum hala birinci olan atımızı kutluyorum yarışın sonunda bile sanki yeni yarışıyormuş gibi başarılı bir yarış çıkardı bundan sonra birinciyi başkan seçerek yönetim kurulu oluşturarak bu spor kulubünün kurulmasını istiyorum ." diye konuştu.

Yarışlara vatandaşların ilgisinin oldukça yüksek olduğunu belirten Yılmaz, "Yarışlar sorunsuz şekilde geçti. Vatandaşlar zamanla bu tür sporlara daha fazla ilgi gösteriyor." dedi.

Yarışlarda dereceye girenlere, Kağızman ilçe Müftüsü Özcan Yılmaz ve Belediye Başkanı Nevzat Yıldız tarafından ödülleri verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.