EĞITIM Haber Girişi : 15 Mart 2024 20:09

Milli Eğitim Bakanı Kars'ta Derse Girdi!

Milli Eğitim Bakanı Kars'ta Derse Girdi!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret için Kars'a geldi.

Milli Eğitim Bakanı Kars'ta Derse Girdi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret için Kars'a geldi. Bakan Tekin burada yaptığı temaslarda yaz tatillerinin yeni eğitim dönemiyle birlikte yaklaşık 20 gün kısalması beklenirken, ders saatlerinde Türkiye genelinde yeni bir sisteme gidileceğini belirtti.

MEB Bakanı Tekin'in açıklamalarındaki konu başlıklarından öne çıkanlardan birisi ise velilere olan seslenişi oldu. MEB Bakanı, velilere yönelik; "Velilerden ricamız, öğretmen arkadaşlarımıza öğretmenliği öğretmeye kalkmasınlar, kendilerine evebeyinliği öğretsinler." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kars'ta gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Kars Valiliğini, ardından Atatürk İlkokulunu ziyaret etti. Tekin, Kars programı kapsamında öncelikle Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı, Vali Ziya Polat'tan kentte yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Valiliğin ardından Atatürk İlkokulunu ziyaret eden Bakan Tekin, öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Bakan Tekin önce sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, derslerine iştirak etti.

Sınıf ziyaretlerinden sonra öğretmenler odasında meslektaşları ile bir araya gelen Bakan Tekin, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi. Daha sonra Özel Eğitim Öğretmeni Müge Öztürk ve İngilizce Öğretmeni Muhammet Mustafa Şahin'in doğum gününü kutlayarak hediye verdi.