EĞITIM Haber Girişi : 17 Eylül 2022 00:42

Lise Diplomanız Mı Yok? Bu Habere Dikkat!

Lise Diplomanız Mı Yok? Bu Habere Dikkat!
Lise Diploması Almak İsteyenler, Kars?ta Ay Çare Akşam Lisesi Kayıtları Devam Ediyor

Lise Diplomanız Mı Yok? Bu Habere Dikkat!

Lise Diploması Almak İsteyenler, Kars’ta Ay Çare Akşam Lisesi Kayıtları Devam Ediyor

Kars’ta hizmet veren Ay Çare Akşam Lisesi, çeşitli sebeplerden dolayı lise diploması alamayanlar için lise diploması alma fırsatı sunuyor. Sınırlı sayıda kontenjan için kayıtlar başladı.

 

Ay Çare Özel Eğitim Kurumları Akşam Lisesi sizlere lise diploması alma fırsatı sunuyor. 18 yaşını tamamlamış olup herhangi bir nedenden dolayı eğitimleri yarım kalan öğrencilerimize yarıda bıraktıkları eğitim hayatlarını tamamlamaları için gerekli olan ortamı hazırladık. Artık gündüz çalışıp, akşam da eğitiminize devam ederek yarım kalan hayallerinizi mutlu sona ulaştırabilirsiniz. Ayrıca lise diplomasına sahip olmakla ülkemizdeki ve yurt dışındaki üniversitelere girebilmek için bir fırsat yakalamış olacaksınız!

 

Niçin Lise Mezunu Olmalıyız?

Avrupa Birliği’ne geçiş sürecindeki ülkemizde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok önemli değişiklikler yapılmaktadır. Bu değişiklikler sonucunda lise diplomasına sahip olabilmek birçok anlam ifade etmektedir. Bugün gerek devlet kurumlarında, gerekse özel kurumlarda lise diplomasına sahip olmayanlara iş imkanı tanınmayacaktır. Bu, kısaca şu demektir; Lise diploması olmayanlar, devlet memuru olamadıkları gibi özel güvenlik, askeri personel vb. birçok devlet ve özel sektör kuruluşunda da işe kabul edilmeyeceklerdir. Serbest olarak herhangi bir iş yeri de açamayacaklardır.

 

Kimler Kayıt Yapabilir?

-İlköğretimi bitirmiş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Beklemeli(sorumlu) öğrenciler

-Özel liselerde (kolej) okuyanlar ya da ayrılmış olanlar

-Herhangi bir nedenle lise eğitimine başlamamış ya da ara vermiş olanlar

-Herhangi bir nedenle liselerde okuma hakkını doldurmuş olanlar

-Açık lisede okuyanlar

-Açık liseden ayrılanlar

-Ortaokul veya ilköğretim mezunu olanlar

-Herhangi bir nedenle eğitime ara vermiş lise 9,10,11. Sınıf öğrencileri ve 12. Sınıfta beklemeli olan öğrenciler, Meslek liseleri 9. Sınıfı bitirenler veya 10. Sınıfta sınıf tekrarına kalmış olanlar

-Yurtdışından denklik belgesiyle gelenler

 

Adres: Kars İl Özel İdaresi Yanı- Ay Çare Özel Eğitim Kurumları Akşam Lisesi

Tel: 0535 719 77 15    -----   0536 829 88 43