EKONOMİ Haber Girişi : 13 Aralık 2022 16:34

Koyun Projesinin 2. Etabı Başlıyor

Koyun Projesinin 2. Etabı Başlıyor
Geçen yıl 142 aileye yaklaşık 12 bin hayvan alımı desteği ile gerçekleşen 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi'nin 2'nci etabı Kars?ta yeniden başlayacağı duyuruldu.

Koyun Projesinin 2. Etabı Başlıyor

Geçen yıl 142 aileye yaklaşık 12 bin hayvan alımı desteği ile gerçekleşen 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi'nin 2'nci etabı Kars’ta yeniden başlayacağı duyuruldu.

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın duyurduğu ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi’ ile Kars’ta küçükbaş hayvancılığın eski günlerine kavuşturulması hedefleniyor.

Mera hayvancılığından daha fazla faydalanmanın amaçlandığı projenin 2021 yılında birinci etabında 142 aileye yaklaşık 12 bin hayvan alımıyla sonuçlandığını ve yoğun ilgi olduğunu kaydeden Arslan ve Kılıç, Kars Tarım İl Müdürlüğü’nün yürüteceği projenin Ziraat Bankası Erzurum Bölge Müdürlüğü ile protokolün, Kars Valisi Türker Öksüz tarafından yapılmış olduğunu ve taleplerin toplanmaya başlanacağını bildirdiler.

Arslan ve Kılıç, Karslı yetiştiricilerin gelir seviyelerini ve yaşam kalitelerini yükseltmek için faizi hazine tarafından karşılanacağından faizsiz olarak sunulan bu ve benzeri projelerimize katılım sağlanmasının çok önemli olduğunu hatırlatıp bereketli olması temennisinde bulundular.