TÜRKİYE Düzenleme Tarihi : 18 Kasım 2020 19:28 Haber Girişi : 18 Kasım 2020 19:36

Korona Vaka Sayıları Katlanarak Artıyor

Korona Vaka Sayıları Katlanarak Artıyor
Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları katlanarak artıyor. Günlük vaka sayısı aylar sonra 4 bini aştı.
Korona Vaka Sayıları Katlanarak Artıyor

Kars Güncel- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin 18 Kasım tarihine ait koronavirüs tablosunu açıkladı. Koca'nın paylaşımına göre Türkiye genelinde bugün 18 Kasım itibariyle 158 bin 811 test yapıldığı, 4215 yeni pozitif vakanın olduğu, 116 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2592 kişininde sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Ayrıca Türkiye'de yapılan toplam test sayısının 16 milyonu aştığı, toplamda 425 bin 628 kişinin pozitif vaka olarak kaydedildiği, 11 bin 820 kişinin yaşamını yitirdiği ve 3 bin 742 kişinin ise ağır hasta olduğu bilgileride paylaşıldı.

Kars'ta Vaka Sayıları Artıyor
Kars'ta Covid-19 vaka, vefat sayılarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması yoğunluk haritasında 13 - 18 Kasım 2020 tarihleri arasındaki yoğunluk değişimide salgın tehdidinin artarak devam ettiğinin göstergesi.

Kars Valisi Türker Öksüz Uyarmıştı
Kasım ayının ilk haftasında Kars'ta düzenlenen İl Pandemi Kurulu Toplantısında Kars Valisi Türker Öksüz tehlikenin boyutunu göstermek için; "İlimizde vaka sayılarında ciddi bir artış eğilimi olduğunu, bu artışa paralel olarak yoğun bakım,  solunum cihazı destek tedavisi ve ölüm sayılarında artışlar görüldüğünü belirterek, alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve ek tedbirler alınması gerektiğini, Hastanelerde şu an itibariyle yatak sayısında sıkıntının olmadığını ancak vaka sayısındaki artışın devam etmesi halinde sıkıntı yaşanacağını" belirtmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.