TÜRKİYE Düzenleme Tarihi : 18 Ağustos 2020 23:45 Haber Girişi : 18 Ağustos 2020 23:57

Korkulan Oldu Bazı Şehirlerde Yasaklar Tekrar Gelmeye Başladı

Korkulan Oldu Bazı Şehirlerde Yasaklar Tekrar Gelmeye Başladı
Türkiye genelinde COVİD-19 salgınında vaka artışlarının olması nedeniyle bazı şehirlerde kısmi tedbirler tekrar uygulamaya başladı.

Kars Güncel- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın Türkiye geneli koronavirüs tablosu verilerine göre bugün son 24 saatte 1263 kişiye Covid-19 tanısı koyulurken, 20 kişinin yaşamını yitirdiği ve toplam vaka sayısının 251 bin 805, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 6 bin 16'ya  ulaştığı görüldü.

20 Şehirde Yasaklar Geri Geldi

Türkiye'de aralarında büyükşehirlerin olduğu pek çok ilde 65 yaş ve üzeri vatandaşların kentte dolaşımına sınırlama getirildi. Ankara, Kastamonu, Kütahya, Eskişehir, Erzincan, Ordu ve Bursa'da dün açıklanan yeni tedbirlerle birlikte Türkiye'de 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sınırlama getirilen şehir sayısı 20'ye yükseldi.

5 İlde Düğünlere Kısıtlama

Afyonkarahisar, Hatay, Balıkesir, Osmaniye ve Giresun'da koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlere bazı kısıtlamalar getirildi. İllere göre kısıtlamar düğün saatinin sınırlandırılması, 3 saati geçmeyecek şekilde olması, 65 yaş üstü vatandaşların birinci derecede akrabalıkları olduğu düğünlere katılması şeklinde oldu.

Kars'ta Vatandaşlar Yeni Normalle Uyum Sağlamadı

Coronavirüs salgını nedeniyle İçişleri ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri ile Kars Valiliği'nin belirledi kurallara göre yeni normalleşmeye Kars'ta vatandaşlar uyum sağlamıyarak toplum sağlığını daha fazla tehlikeye atıyor. Kentte alınan maske takma zorunluluğu gibi konulara bazı vatandaşlar dikkat ederken, polis ekiplerinin yaptığı denetimlerde kurallara uymayanlarada para cezası yazılıyor.