GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mayıs 2023 11:51

Kocaeli'de Bir Karslı Vekil

Kocaeli'de Bir Karslı Vekil
Yıllarca Emniyet Müdürü olarak gittiği her yerde adından söz ettiren Karslı Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili seçildi.

Kocaeli'de Bir Karslı Vekil

Yıllarca Emniyet Müdürü olarak gittiği her yerde adından söz ettiren Karslı Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili seçildi. Karslı Emniyet Müdürü Tipioğlu’nun 3. Sıra adayı olduğu Kocaeli, 540 bin 175 oy ile AK Parti’den 6 milletvekili çıkardı.

Karslılar tarafından yakından tanınan ve gittiği her yerde Kars’ı başarıyla temsil eden Tipioğlu’nun hizmet adına yeni görevi Kars halkı tarafından sevinçle karşılandı. Bizler de karsgüncel olarak Veysel Tipioğlu’na Kars halkı adına yeni görevinde başarılar diliyor, ülkemize ve Kocaeli'ne hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Ayrıca Tipioğlu’nun Kars’taki Köyü olan Yalınkaya Köyü’nde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 220 oy kullanılırken, Kemal Kılıçdaroğlu’na ise 65 oy kullanıldı.

Veysel TİPİOĞLU Kimdir?

 

1966 yılında Kars'ta doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Kars’ta tamamladıktan sonra 1989 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu ve Bolu ilinde Komiser Yardımcısı olarak görevine başladı.1993-2003 yılları arasında Erzurum’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a atandı. Sırasıyla Tuzla, Ümraniye ve Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüklerinden sonra 2009-2013 yılları arası İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2013 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek Polis Başmüfettişi oldu. 2014-2015 yılları arasında Muğla, 2016-2019 tarihleri arasında Şanlıurfa ve Eylül 2019- Mart 2023 tarihleri arasında Kocaeli İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.

 

Polis Akademisini bitirdikten sonra Beykent Üniversitesi "Yönetim ve Organizasyon" alanında yüksek lisansını tamamlayan Veysel TİPİOĞLU, halen Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü "Genel Türk Tarihi" bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir.

 

Amerika ve İngiltere'de çeşitli mesleki seminerlere katılmış olup orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.