Kısıtlamalar Geri Mi Geliyor? Bakan Koca Açıkladı

Kars Güncel- Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında salgının seyri ve yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Son iki hafta içerisinde vaka sayılarında ciddi bir artış yaşadık. Tebirlere dikkatin azaldığını gördük. Vaka sayılarında artış hızı istemesekte yükselişte. En az iki doz aşı olmadan ve belirli bir süre geçmeden bağışıklık elde edilmiyor.

Salgını aşı ile durdurmaya çalışılırken, artan vala sayılarıyla kısıtlamalarla dolu hayatımıza dönmek. Hayatımızı en çok etkileyen günlerdi. Kısıtlama günlerine geri dönmeyi hiç birimiz hiç bir zaman tekrar yaşamak istemeyiz. Buna mecbur kalacağımız bir seyir şuan yok, ama olmayacağı anlamına gelmez. Bu kısır döngüden kurtulmanın tek yolu aşı ile olabilir.

Mevcut vakalar içerisinde tam aşılı olup, tekrar hastalananların sayısı % 5'ten az.  Salgının seyri ile birlikte zorunlu uygulamalar getirilmesi çokça dile getiriliyor. Bazı ülkeler kanunlar çıkarıyor yada hazırlıyor. Bizim bu konuya yaklaşımımız, bilimsel verilere göre birincil önceliğimiz tüm vatandaşlarımızın sorumluluk alakarak kendi tedbirlerini alarak aşı olmasıdır. Yaptığımız çalışmaların bilime dayalı ve sonuçları özel tedbirleri alamayı gerektirirse bunu almaktan imtina etmeyiz. Kısıtlamalarla dolu toplumsal hayat önceliğimiz ve tercihimiz değildir. Değerlendirmeler sonucu tedbir alınması gereken bir durum olursa bunu paylaşacağız." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.