KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 20 Aralık 2023 19:24

KIŞ TURİZMİNE YOĞUN TALEP

KIŞ TURİZMİNE YOĞUN TALEP
Kars Turizm Birliği Başkanı, AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Halit Özer, 2023-2024 kış sezonunun hareketlik kazandığını açıkladı.

KIŞ TURİZMİNE YOĞUN TALEP

Kars Turizm Birliği Başkanı, AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Halit Özer, 2023-2024 kış sezonunun hareketlik kazandığını açıkladı.

2023/2024 Kars kış turizmi hareketlenmeye başladı. Sezonun dolu dolu geçeceğini ön gördüklerini dile getiren Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, bu öngörüyü otellerdeki, işletmelerdeki ve Doğu Ekspresi’ndeki rezervasyon doluluğuna bağladı.

"1 MİLYON HEDEFİNE DOĞRU.."

“Her geçen gün ilimiz Kars ve ilçelerimizde büyüyen bir turizm potansiyeli, artan işletme sayıları bölgeye oldukça ekonomi ve istihdam katkısı sağlamaktadır. Şehrimizin başlıca geçim kaynakları arasında olan kültür ve turizm yine bir numara.” İfadelerini kullanan Halit Özer; “Yapılan çalışmalar verilen emek ve uğraşlar sonucu Kars ve bölge turizmi hak ettiği hedefe ilerliyor. Kalite artışı, markalaşmaların çoğalması, gelen turist sayısının artması ile görüyoruz ki hedef 1 milyon turist sayısına ilerliyor. Geçmiş zamandan bugüne kadar görülen eksiklikler, gereksiz fiyat artışları, haksız rekabetlerde her geçen gün azalma görülmektedir. Bu nedenle STK’larımız kamu iş birliği esnaf ve işletme bütünlüğümüz birlik ve beraberlik çatısı altında ilerlemekte ve büyümektedir.” Şeklinde konuştu.

OKULLARDA SEÇMELİ DERS OLMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Kars Turizm Birliği Başkanı Özer, okullarda kültür ve turizmin seçmeli ders olarak verilmesi için çalışma yürüttüklerini de kaydederek; “Yakın zamanda kültür ve turizmin orta okul ve liselerde seçmeli ders olarak da verilmesi için gayet ve çabalarımız devam etmektedir. Başta Kars Valiliğimiz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız STK ve Odalarımız sektörel işletme ve esnaflarımız ile birlikte başarılı çalışmalar gönül birliğiyle devam etmektedir.”

‘Yoğun bir sezon beklemekteyiz.’ Diyen Halit Özer, şimdiden tüm işletmelere ve gelecek olan konuklara sezonun kazasız belasız hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulundu.