EĞITIM Haber Girişi : 01 Mayıs 2017 16:15

KAÜ Konseyi Kars'ta Atasporu Okçuluğu Yaşatıyor

KAÜ Konseyi Kars'ta Atasporu Okçuluğu Yaşatıyor
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı düzenlediği bir etkinlikte Ata sporumuz olan Ok atıcılığı sporu hakkında bilgi verdi ve ok atışı gerçekleştirildi.
Kars Güncel-Kafkas Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte Ok atıcılığı sporu Kars'ta büyük bir heyecan ve hevesle gerçekleştirildi. Osmanlıda ok kullanım teknikleri ve ok-yay yapımı, Yay Kurulumu hakkında etkinlikteki Öğrencilere bilgi verildi. Ardından uygulamalı olarak ok atışları gerçekleştirildi. Ayrıca Kars için müjdeli bir haber olarak ilerleyen vakitlerde Kars'ta bir ilk olarak Ata sporumuz olan Ok Atıcılığı Klübünün kurulacağı bilgisi verildi.

Öğren Konseyi Murat Erben: "Kars'ta en büyük eksik sporlarımızdan ok atıcılığı kulübümüzün olması hem ilimiz için hemde Öğrenci arkadaşlar için büyük bir sürpriz olur. Ok atıcılığı bizim geleneğimizdir ve bu kültürümüzün devamını sağlamak gerekir. " dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.