EĞITIM Haber Girişi : 06 Haziran 2024 16:31

KAÜ'de Mezuniyet Coşkusu Fiyaskoyla Sonuçlandı

KAÜ'de Mezuniyet Coşkusu Fiyaskoyla Sonuçlandı
Kafkas Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Genel Mezuniyet Töreni, fiyaskoyla sonuçlandı.

KAÜ'de Mezuniyet Coşkusu Fiyaskoyla Sonuçlandı

Kafkas Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Genel Mezuniyet Töreni, fiyaskoyla sonuçlandı. Onca barajı aşarak eğitimlerini tamamlayan yüzlerce öğrenci ve mezuniyet coşkusuna ortak olmak için Kars’a gelen aileleri salonda boğulma tehlikesi yaşadı.

Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necati Kaya Kapalı Spor Salonu’nda organize edilen mezuniyet programına salonun havasızlığı damga vurdu. Üniversitenin kendi bünyesinde stadyumu ve şehir stadyumu olmasına rağmen genel mezuniyetin kapalı spor salonunda yapılması tepkilere neden oldu.  

Çocuklarını en önemli gününde yalnız bırakmamak adına binlerce kilometre uzaktan Kars’a gelen aileler, coşkunun aksine can telaşına düştü. Yoğun kalabalık ve havasızlıktan salonda olan bitenlerin kimse tarafından anlaşılmadığı mezuniyette bazı aileler ise salona dahi giremedi.

Anı ölümsüzleştirme ve mezuniyet heyecanı yaşayan çocuklarını tebrik etmeyi unutan aileler, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya tepki gösterdi. Tıka basa dolu olan salonda bazı öğrenciler baygınlık geçirdi.

Olanı bir kenara bırakıp biteni konuşan Rektör Kapu ise konuşması esnasında çarpıcı bir çağrıya imza attı. Öğrencileri tebrik eden Kapu, mezun olan öğrencilere evlenme çağrısında bulundu.