YAŞAM Haber Girişi : 21 Nisan 2021 17:17

KARSOD Başkanı Halit Özer'den Turizm Haftası Açıklaması

KARSOD Başkanı Halit Özer'den Turizm Haftası Açıklaması
KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kars Güncel- Başkan Özer mesajında; "Her yıl ülkemiz de coşku ile kutlanan Turizm Haftası yaklaşık 15 yıldır ilimiz Kars ta da çeşitli etkinlik be programlar ile kutlanırdı. Ancak cünyayı etkisi altına alan Covit-19 hastalığı nedeni ile 2 yıldır tüm Türkiye de olduğu gibi ilimizde de kutlanmamakta. Ancak tüm heycan ve özverili çalışmalarımız ile umut ediyoruz ki salgın hastalığı sonrası hayatın normalleşmesi ile birlikte tekrardan tüm çoşku ile kutlayacağımızı belirtiriz. Bu sebeple başta Kars turizmine emek veren gerçek hahramanlar ,öz verili esnaflarımız,sektör çalışanları ve temsilcilerimiz oda başkanlarımız, ayrıca mülki idari amirlerimizin, turizm haftasını kutlar tüm halkımıza esenlikler dilerim."dedi.

HAFTANIN TARİHÇESİ
“Turizm Haftası” Etkinlik Programı 26.07.1976 tarih ve 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmıştır. 1983 yılından itibaren olumsuz hava şartları ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir.

Ancak; Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ile bu konuda Bakanlık ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.