KARS Haber Girişi : 27 Eylül 2021 17:28

KARSOD Başkanı Halit Özer'den Turizm Günü Açıklaması

KARSOD Başkanı Halit Özer'den Turizm Günü Açıklaması
KARSOD Turizmciler Birliği Başkanı Halit Özer, 27 Eylül Dünya Turizm günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Kars Güncel- Başkan Halit Özer açıklamasında; "Dünyada turizm bilincinin oluşturulup geliştirilmesi ve turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Turizm Örgütü'nün (WTO) önerisiyle Birleşmiş Milletler, Ispanya'nın Torremolinos şehrinde yaptığı bir toplantıda 27 Eylül'ü, Dünya Turizm Günü olarak tespit etmiştir.
 
Turizm; farklı dilleri, inançları ve kültürleri birleştiren ve bu sayede toplumlar arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin artarak zenginleşmesini sağlayan en önemli araçlardan biridir. Günümüzde turizm olgusu sadece ekonomik bir aktivite olmaktan çıkıp kültürel ve çevresel boyutları olan, toplumu ve sosyal yapıyı etkileyen bir olay haline gelmiştir.

Farklı inançları, kültürleri buluşturan, kaynaştıran, bir arada özgürce yaşamalarını sağlayan bir uygarlık mirasına sahip olmak kuşkusuz Ülkemizin en büyük zenginliğidir. Sahip olduğumuz bu zenginlikleri önce kendi insanımıza, sonra tüm dünyaya anlatmak ve tanıtmak doğrultusunda bir yaklaşımı benimsemeliyiz. Turizm sektöründe dünya ortalamasının üzerinde bir hızla büyüyen Türkiye'nin kültürel çeşitliliğinin öne çıkarılması ve kültürümüzü, insanımızı doğaya ve tarihe sahip çıkan bir bilinçle sergileme düşüncesi turizm vizyonumuzun temeli olmalıdır.

Turizmde çeşitliliğin uluslararası kültürel iletişimi ve toplumlar arasında yakınlaşmayı sağlaması dileğiyle 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.