KARS Haber Girişi : 16 Şubat 2021 08:33

Karslılar Dikkat! Meteoroloji Uyardı

Karslılar Dikkat! Meteoroloji Uyardı
Meteoroloji hava sıcaklıklarının 8 ile 15 derece azalacağını belirtirken, Kars'ta bu hafta karla karışık yağmur ve kar yağışının görüleceği belirtildi.

Kars Güncel- Kars'ta Şubat ayında yazdan kalma günler yaşanırken, yeni haftada soğuk ve kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yayınlanan son hava tahmin ve uyarı raporlarında; "Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan’ın kar , aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Erzincan ve Iğdır’ın yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olarak geçeceği" belirtildi.

Soğuk Hava Geliyor, Sıcaklık  8 İle 15 Derece Düşecek
Yapılan açıklamanında devamında; "Halen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olan kuzey, iç ve batı bölgelerdeki hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyretmektedir.

Hava sıcaklıklarının; Salı (16.02.2021) günü güney ve iç bölgelerden başlayarak, Çarşamba (17.02.2021) ve Perşembe (18.02.2021) günleri ise doğu bölgelerde 8 ila 15 derece azalması bekleniyor."denildi.

Meteroloji'den Rüzgar, Buzlanma ve Çığ Uyarısı!
Vatandaşların bu hafta dikkat etmesi gerektiğini belirten uyarı açıklamalarında; "Bölgemiz genelinde kuvvetli rüzgar (40-70 km/sa.) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi vs.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi ve  dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi beklendiğinden beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.