KARS Haber Girişi : 27 Şubat 2019 17:32

Karslılar Dikkat! Meteoroloji Uyardı Kar Yağışı Geliyor

Karslılar Dikkat! Meteoroloji Uyardı Kar Yağışı Geliyor
Kars'ta Şubat ayının son günleri kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşları "Buzlanma - Don Olayı - Çığ Tehlikesi - Ulaşımda Aksamalar" konusunda uyardı.
Kars Güncel- Kars mart ayına kar yağışıyla birlikte girecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yayınlanan son hava tahmin raporuna göre Kars'ta 28 Şubat ile 4 Mart tarihleri arasında hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar yağışı bekleniliyor.

Duyuruda; "Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde havanın aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacağı; Erzurum ve Ağrı'nın güney ilçelerinde bu geceden itibaren yer yer yoğun olacağı, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesinin görüleceği" belirtildi.

Ayrıca hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edilirken, "Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların, sürücülerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bölgemiz genelinde eğimli yerlerde çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir." şeklinde uyarıda bulunuldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.