KARS Haber Girişi : 07 Kasım 2018 19:14

Karslı Gençlerin Yaptığı Elektronik ve Robotik İHA'lar Ankara'da İlgi Odağı Oldu

Karslı Gençlerin Yaptığı Elektronik ve Robotik İHA'lar Ankara'da İlgi Odağı Oldu
Serhat Kodlama ve Robotik Adakademisi, Ankara'da yapılan Fatih Eğitim Projesi Teknoloji Zirvesi'nde Karsı temsil etti. Karslı gençlerin yaptığı Robotik, Elektronik İHA'lar sergide ilgi odağı oldu.

Kars Güncel-Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi tarafından ortaklaşa oluşturulan ve geçtiğimiz eğitim yılında, Kars genelinde 267 gencimize kodlama, robotik, elektronik ve İHA (İnsansız Hava Aracı) eğitimlerinin verildiği Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi (Serhat Akademi) Milli Eğitim Bakanlığının Davetlisi Olarak katıldığı ve 2-3 Kasım tarihleri arasında Ankara Congresium’da gerçekleştirilen Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesinde bir stant açarak, Karslı gençlerimiz tarafından yapılan ürünleri tanıttı. 

Ulusal ve Uluslar arası birçok teknoloji devinin stant açarak ürünlerini sergilediği zirvede, Serhat Şehrimizi, tamamen öğrenci merkezli ve üreterek öğretmeyi amaçlayan bir eğitim modeli ile temsil eden Serhat Akademi, eğitim modeli ile alanında ilk ve tek olması sebebiyle de Zirve boyunca yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Ayrıca stant 65. Dönem UDH Bakanı, AK Parti  Kars Milletvekili Ahmet Arslan tarafından da ziyaret edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.