EKONOMİ Haber Girişi : 19 Kasım 2023 19:49

Karslı Emekli Çiftçiler 5000 TL İkramiyenin Verilmesini İstediler  

Karslı Emekli Çiftçiler 5000 TL İkramiyenin Verilmesini İstediler  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karaıyla emeklileri enflasyona ezdirmemek adına öngörülen tek sefere mahsus 5 bin TL destek emeklilerin hesaplarına yattı.

Karslı Emekli Çiftçiler 5000 TL İkramiyenin Verilmesini İstediler                                   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karaıyla emeklileri enflasyona ezdirmemek adına öngörülen tek sefere mahsus 5 bin TL destek emeklilerin hesaplarına yattı.

Çalışan emeklilerin hariç tutulduğu kararda emekli çiftçiler de büyük sürpriz yaşadı. Verilen tarihte Kars’ta banka önünde 5 bin TL desteği almak adına bekleyen emekli çiftçiler köylerine eli boş döndü. Çiftçi Kayıt Belgesi (ÇKS) bulunan emekli çiftçilerin de destekten muaf tutulması emeklilerce hayal kırıklığına neden oldu.

Kars'ın Akyaka İlçesindeki çiftçiler Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına çalışmayan emeklilere tek seferde verilen emekli ikramiyesinden yararlanmak istediklerini dile getirdiler. 

“BİZ NE YAPALIM, SESİMİZİ KİME DUYURALIM?”

Emeklilere enflasyona karşı verilen ikramiyeyi köylerdeki emeklilerin de hak ettiklerini söyleyen Boyuntaş köyü çiftçilerinden Necati Taşdemir; “Biz emekli olduğumuz halde 100. yıl ikramiyesinden yararlanamadık. Biz köylü vatandaşız, yani 20 dekar 30 dekar tarlası olan bundan yararlanamıyor. peki biz ne yapalım? kime sesimizi duyuralım? Sayın Cumhurbaşkanım Yani biz 20 dönüm tarlayı işlemedikten sonra biz neden burada duruyoruz. 20 Dönüm tarlanın bize getirisi nedir, biz zaten mazot pahalı, geçinemiyoruz geçim sıkıntımız çok, kırsal kesimde yaşıyoruz. 5000 TL ikramiyeyi neden biz alamıyoruz emekliler olarak. Bizim sizden isteğimiz  bu emekli çiftçiler bu 100. Yıl ikramiyesini almak istiyoruz'” dedi.

BEKLEDİK AMA VERİLMEDİ!

Demirkent Köyü çiftçilerinden İmdat Adıgüzel de; “Biz devletimizden bu emekli ikramiyesi 5000 TL'yi bekliyorduk ama vermediler. İnşallah devletimiz, cumhurbaşkanımız, yetkililerimiz bunu dile getirerek bizde vatandaş olarak hakkımız olan bir şey ise rica ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI YILDIRIM, CUMHURBAŞKANININ VATANDAŞIN TALEBİNİ DUYMASINI İSTEDİ

Akyaka Ziraat Odası Başkanı Engin Yıldırım ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak emeklilere verilen ikramiyeden maalesef üreticilerimiz, çiftçilerimiz faaliyeti devam ettiği noktasında maalesef yararlanamadı. Bu noktada üretim yapana, üretim yapan, ülkemizin gıda arzını sağlayan kıymetli çiftçilerimiz sıkıntı yaşamakta. Sayın Cumhurbaşkanımız, bizler çiftçilere hizmet eden kurum ve kuruluşlar olarak genel başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar önderliğinde mesai mefhumu olmadan her an , her konuda ve her koşulda çiftçilerimize hizmet ediyoruz. Size doğunun en ücrası Kars Akyaka'dan sesleniyoruz. Maalesef çiftçilerimiz bu mağduriyetten dolayı bizlere gelmekte, serzenişte bulunmaktadır. Devletimizin büyüğü olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şunu söylemek istiyoruz, çiftçilerimiz üretiyor, sizde buna sahip çıkıyorsunuz, bu noktada eksik bilgi aktarıldığını düşünüyoruz ve size doğru bilgiyi aktarmak adına bu röportajı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım şuanda çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmayan fakat bir şekilde Ziraat Odası kaydı olup bunu sildiremeyen, unutan çiftçilerimiz bu ikramiyeden faydalanmamaktadır.” Şeklinde konuştu.