KARS Haber Girişi : 26 Nisan 2017 18:21

Kars'taki Darbeci Teğmen Mahkemede Halkı Küçümsedi

Kars'taki Darbeci Teğmen Mahkemede Halkı Küçümsedi
Kars Adalet Sarayı'nda bugün Tank Taburu'na ait 41 sanıklı dosyanın mahkemesine devam edildi. 15 Temmuz günü Teğmen rütbesi ile Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nü ele geçirmeye çalışan Üzeyir Ayten, polisin yanında direnen halkı küçümsedi.
Kars Güncel- Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karıştıkları ileri sürülen 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 1. Tank Taburu'nda görevli eski Teğmen Üzeyir Ayten'in de aralarında bulunduğu 41 askerin yargılanmasına bugün de devam edildi.
Mahkeme salonunda 15 Temmuz gecesi 5 tank ile Digor Yolu üzerinde bulunan Kars İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nü ablukaya alarak ele geçirmek isteyen darbeci askerlerin başında bulunan eski teğmen Üzeyir Ayten, darbe gecesi burada bulunarak milli iradeye vurulmak istenen darbe karşısına dikilen ve darbeci teğmen Üzeyir Ayten tarafından gözaltına Kars'lı vatandaşlarla adeta dalga geçti.
Mahkeme esnasında tanıkların 15 Temmuz Cuma günü olay anında yaşadıklarını anlatırken, eski teğmen Üzeyir mahkeme başkanından söz alarak, olay gecesini anlatan tanığa," Siz ne iş Yapıyorsunuz, mesleğiniz nedir? sorusuna tanık, asgari ücretle çalışmakta olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım." cevabını verdi. Sorusuna "Siz Darbe olduğunu nereden öğrendiniz, kendi evinizde mi öğrendiniz, birileri mi sizi toplayarak getirdi?  sorusu üzerine, tanık, "15 Temmuz gecesi darbe olduğunu Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile öğrendim ve bu çağrıda karşılık vererek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi milli iradeye sahip çıkmak için kendi imkanlarımla Digor Yolu Toki konutlarından ayağımda terlikle yürüyerek şehir merkezine gitmek için yola çıktım." cevabı ise adeta ders niteliğinde.
Tanığın olay gecesi Bölge Trafik önünde teğmen Üzeyir Ayten'in emri ile yanındaki iki er tarafından kendilerine silah doğrultulduğu, yine Ayten'in emri ile askerler tarafından silahların emniyetinin açılarak mermilerin namluya sürüldüğünü ve kendilerini elleri havada yere yatırarak göz altına alındıklarını söylemesi üzerine, darbeci eski Teğmen Üzeyir Ayten'in bu suçlamaları kabul etmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan davanın bugün görülen duruşmasında, sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile bağlantısının olmadığını, asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını savunarak, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıkların da adli kontrol şartının devamına karar vererek duruşmayı 10 Temmuz 2017'ye erteledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.