KARS Haber Girişi : 26 Nisan 2017 15:37

Rus Komutanın Cesedi Kars'a Getirildi

Rus Komutanın Cesedi Kars'a Getirildi
Ardahan'da inşaat temel kazısında bulunan ve yapılan ilk incelemede Rus Yüzbaşına ait olduğu belirtilen ceset, Kars Müze Müdürlüğü'ne getirildi.
Kars Güncel- Ardahan merkez Karagöl Mahallesinde bir inşaat sahasında yapılan kazıda Rus komutana ait olduğu düşünülen mezar bulundu. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan inceleme kapsamında Kars Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeologlar Ardahan'a giderek, kazı alanında incelemelerde bulundu.
İncelemelerde kazı alanında bulunan tabut içerisinde üniforması bozulmamış halde bulunan ve 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşı'ndan sonra bölgede bulunan Rus askerlerine ait olduğu ve üniformasında ki bulunan 3 adet yıldız işareti dolayısıyla Yüzbaşı olduğu kanaatine varılan ceset görevli komisyon tarafından tabut kapağı açılıp, incelemenin ardından Ardahan Belediyesine ait cenaze nakil aracına konularak Kars'a getirildi.Kars Müze Müdürlüğü görevlilerince cenaze nakil aracından indirilerek Müze Müdürlüğü'nde koruma altına alındı. 
Kars Müze Müdürü Necmettin Alp bulunan ve Rus komutana ait olduğu belirtilen cesetle ilgili şu açıklamayı yaptı;" Heyet tarafından tabut kapağı açılarak içerisinde üniformalı bir Rus askerine ait iskelet olduğu görüldü. Muhtemelen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşından sonra Kars ve Ardahan bölgesini Rus işgalinde görev yapan bir asker. Üniformasında 3 adet yıldız ve rakamla 20 yazılı ibare var. Ardahan'da bir Rus Garnizonunda görev yapan Rus Yüzbaşısı çünkü üniformasında '3 yıldız' ve '20' rakamı var muhtemelen o da sicil numarası olabilir" dedi.
 
 
 
 
     
 
 
 
 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.