KARS Haber Girişi : 07 Ağustos 2017 20:10

Kars'ta Suriye'li Genç Derede Boğuldu

Kars'ta Suriye'li Genç Derede Boğuldu
Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Tepecik köyünde Suriyeli genç Hamdo Mugis (18), akarsuda boğularak hayatını kaybetti.
Kars Güncel-Edinilen bilgilere göre olay saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Tepecik köprüsü civarında meydana geldi. Bir tarlada biçerdöverde çalışan işçilerden Suriye Halep doğumlu 17 yaşındaki genç serinlemek için akarsuya girdi. Suya girdiğinde çırpınmaya başlayan genci köylüler kurtarmak için seferber oldu ama genç kısa sürede gözen kayboldu. Bu sırada köylüler Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'ı telefonla arayarak yardım istediler. Başkan Altay, acil olarak itfaiye ekiplerini bölgeye gönderdi. Ardından da 112, Jandarma ve AFAD ekiplerini aradı. Arpaçay jandarma ekipleri ve AFAD, akarsuda Suriyeli genci ararken Belediye Başkanı Erçetin Altay da kendi özel aracıyla olay yerine intikal etti. Yaklaşık 40 dakika süren çalışmalarda Genç, suya girdiği yerden 5 metre ileride bataklığa saplanmış halde bulundu.

112 ekiplerinin olay yerine henüz intikal etmemesi üzerine Belediye Başkanı Erçetin Altay, Van'da görevli gelini Dr. Mehpare Altay ile telefon bağlantısı kurarak ilk yardım konusunda bilgiler aldı. Doktorun yönlendirmesiyle Suriyeli gence yaklaşık 30 dakika suni teneffüs ve kalp mesajı uygulandı. Bu sırada Akyaka 112 ekipleri de gelerek genci hayata döndürmeye çalıştılar ama tüm müdahalelere rağmen geç hayata döndürülemedi.? KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Karslı 01 Ocak 1970 02:00

    Allah rahmet eylesin. Ne kadar acı bir durum Suriyeden çık gel şu arpaçayın suyunda fit ol. Allah kimseyi vatanından etmesin.