KARS Haber Girişi : 02 Eylül 2016 01:04

Kars'ta O Mahalleye 20 Yıl Sonra Asfalt Gitti

Kars'ta O Mahalleye 20 Yıl Sonra Asfalt Gitti
Kars'ta Yeni Mahalle sakinleri sıcak asfalta kavuşmanın sevincini yaşıyor.
Kars Güncel-İl genelinde sıcak asfalt ve kilit parke taş çalışmaları başlatarak yol ve kaldırımların kalitesini yükselten ve vatandaşları toz ve çamurdan kurtaran Kars Belediyesi, çalışmalarıyla vatandaşları memnun ediyor. 20 yıl önce MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Mutluer döneminde yolları asfaltlanan Yeni Mahalle, 20 yıl sonra yine MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta döneminde sıcak asfalta kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Kars Belediyesi il genelinde asfaltsız yol bırakmamak için gece gündüz çalışırken, vatandaşların rahatlığı ve güvenliği için kaldırım çalışmalarını da ihmal etmiyor. Halkın yoğun olarak kullandığı güzergahlarda bozuk olan kaldırımlar ya onarılıyor, ya da yeniden yapılıyor. Asfalt çalışmalarını aralıksız sürdüren Kars Belediyesi, vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. En ucra mahallelere kadar ulaşan asfalt çalışmalarıyla yolların kalitesi artarken, vatandaşların da yüzü gülüyor.

BAŞKAN KARAÇANTA'YA TEŞEKKÜR
Yaklaşık 20 yıldır mahallerine hizmet alamadıklarını söyleyen Yeni Mahalle sakinleri, "20 yıl önce MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Mutluer döneminde yollarımız asfaltlanmıştı. 20 yıl sonra yine MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Çanta döneminde sıcak asfalta kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Mahallemizde sıcak asfalt ve kilit parke taş çalışmalarının başlamış olmasından büyük memnuniyet duyduk. Kars Belediyesi her zaman mahallemizin sorunlarının çözümü noktasında yanımızda oldu. Allah razı olsun. Şimdi de mahallemizde sıcak asfalt ve kilit parke taş çalışmaları başladı. Mahalleli olarak çok mutluyuz. Bu kadarını beklemiyorduk. Başkanımız seçim öncesi vermiş olduğu sözü tutarak 20 yıldır el değmeyen mahallemize yeni bir çehre kazandırıyor. Yeni mahalle artık toz ve çamur sıkıntısından kurtulacak inşallah. Başta Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Mahalle sakinleri ve çocuklar da Kars Belediyesi'nce yürütülen asfalt ve kilit parke taş çalışmalarını dikkatli gözlerle izleyerek, adı gibi yeni bir mahalleye kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

HER GÜNÜMÜZ MÜCADELEYLE GEÇİYOR
Çalışmalar hakkında bilgi aldığımız Başkan Murtaza Karaçanta, "Kuşkusuz Kars'ın problemleri bitmiş değil. Bunun farkındayız. Bu problemleri çözmek için her günümüz mücadele ile geçiyor. Ancak şuna tüm kalbimle inanarak söylüyorum ki ilk günkü heyecanımızı hiç kaybetmedik. Her gün, bir önceki günden daha fazla çalışıyoruz. Geçmişe takılmadığımız gibi, kendi başarılarımıza da takılıp kalmıyoruz. Bizim daha büyük hedeflerimiz var. Bu hedef Kars'ı cazibe merkezine haline getirmek. Kars'ı Türkiye'ye yakışır bir il haline getirmektir" dedi.

BU TOPRAKLARA VE MİLLETİMİZE KARŞI BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR
Karaçanta, "Dürüst çalışmanın ve verilen sözleri tutmanın karşılığında elde edilen güvenin, bizler için en önemli sermaye olduğuna inanıyoruz. Planlı programlı çalıştığımız, attığımız her adımı iyi hesapladığımız için bugüne kadar önümüzü net görmeyi ve doğru kararlar almayı başardığımızı biliyoruz. Bu topraklara ve milletimize karşı, yüreğimizde büyük bir sorumluluk duygusu taşıyoruz. Tüm kararlarımızda Karslılara olan sorumluluğumuzu aklımızdan çıkarmadık, çıkarmayacağız" diye konuştu.

BİZLER BÜYÜK HİZMETLERİN KADROLARIYIZ
Siyasetin halkla gönül bağı kurmak olduğuna değinen Başkan Karaçanta, "Bizler, büyük hizmetlerin kadrolarıyız. Siyaset, bizim için halka hizmettir. Biz yeni hizmetler yapıp, yeni eserler inşa ederken, aynı zamanda halkımızla gönül köprüleri kuruyoruz. Hepimiz çalışacağız, hep beraber paylaşacağız, hep birlikte sevineceğiz. Bizim belediyecilikten, siyasetten anladığımız işte budur. Bizim siyasetimiz, bizim belediyeciliğimiz budur. Bugüne kadar, her adımda halkımızla beraber yol aldık. Kars'ı halkımızla birlikte omuzladık ve bugünlere taşıdık. Ailelerimize, çocuklarımıza güzel bir hayat sunabilmek için, bu dönemde yeni projelerle şehrimizi ihya edeceğiz" şeklinde konuştu.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Başkan Karaçanta, "Bu birlik ve beraberlik, bu dikkat ve hassasiyet, bu kararlılık ve ciddiyet içerisinde yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle, aldığımız destekle yürümeyi sürdürüyoruz. Biz; Karslı hemşehrilerimizle birbirimize kalplerimizi açtık ve zorlukları birlikte göğüsledik. Allah'ın izniyle daha nice büyük başarıların altına birlikte imza atacağız, bunun kıvancını birlikte paylaşacağız" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.