GÜNDEM Haber Girişi : 02 Eylül 2016 00:28

Yeni kanun hükmünde kararname açıklandı

Yeni kanun hükmünde kararname açıklandı
Yeni kanun hükmünde kararnameyle, yurtdışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi.
Kars Güncel-Yeni kanun hükmünde kararnameyle, yurtdışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi. Kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılar mesleğe dönebilecek.

Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı.

Yeni kararnameyle birlikte, kamuda kendi isteğiyle emekliye ayrılan hakim ve savcılar 2 ay içerisinde istedikleri takdirde görevlerine geri dönebilecek. Bu arada FETÖ bağlantısı tespit edilen yurtdışı okulların diplomaları iptal edildi. İşte KHK'daki bazı düzenlemeler;

- FETÖ mensuplarının eşlerinin de pasaportları iptal edildi.

- Ceza infaz kurumu kurulu üyelerinin üyelikleri 

- Yurt dışında eğitim gören 158 kişinin eğitimleri sona erdirildi.

- Şirketler OHAL süreci boyunca iflas erteleme isteyemelecekler.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.