KARS Haber Girişi : 10 Şubat 2017 19:55

Kars'ta Milli Seferberlik Toplantısı

Kars'ta Milli Seferberlik Toplantısı
Kars Valisi Rahmi Doğan başkanlığında İl İstihdam Kurulu Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı gerçekleştirildi.
Kars Güncel-Kafkas Haber Ajansı / Kars Valiliği Gazi toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Rahmi Doğan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, İşkur il Müdürü Yusuf Bulut, ve yatırımcı iş adamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Doğan İki gün önce kanun hükmünde kararname ile bir takım imtiyazlar kondu. Bu imtiyazlar işveren açısından iyi bir takım haklar, bir takım kolaylıklar getiriyor diyen Doğan, "Devlet yeni istihdamda SGK primleri ve vergileri kendisi ödeyecek yani bir iş adamımız yeni bir kişi işe aldığı takdirde sadece ödeyeceği asgari ücret, onun dışındaki diğer giderlerin tamamını devlet taahhüt ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle bir kararı durduk yere almadı. Suriye topraklarına girmesinin bir takım gerekçeleri var. Sınırlarımız etrafında haritalar yeniden çiziliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu milletin menfaatlerini koruma adına Türk ordusu da oralarda bulunuyor. Tabi bunun yanında ekonomik olarak yine ülkemize, devletimiz yönelik yine bir takım uluslar arası güçlerin yaptığı işlemler var. İşte dolar 4 liraya yaklaştı, iniyor, çıkıyor. Bir takım ekonomide dalgalanmalar var. Ve bununda yansıması olarak işten çıkartmalar var. Öyle olunca bu toplumun en katmanında yaşayan kardeşlerimize kadar da yansıyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlet, Birikimimiz var, bilgimiz var. Yetişmiş insan gücümüz var. İşadamlarımız var, sermayemiz var." İfadelerine yer verdi.


İl İstihdam Kurulu Toplantısı İşkur Müdürü Yusuf Bulut'un sunumuyla devam etti. Sunumda şu konular ele alındı:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.