ASAYİŞ Haber Girişi : 10 Şubat 2017 19:33

Kars'ta Çatıdan Düşen Kar 2 Aracı Pert Etti

Kars'ta Çatıdan Düşen Kar 2 Aracı Pert Etti
Kars'ta gün içerisinde hava sıcaklığının artmasından dolayı çatıda eriyen kar kütleleri 2 aracı kullanılamaz hale getirdi.
Kars Güncel-Kafkas Haber Ajansının haberine göre Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının çatısından düşen kar kütlesi, park halindeki Milli Eğitim Müdürü Gökan Altun'un makam aracı dahil birçok araçta maddi hasar oluşmasına neden oldu.

Metrelerce yükseklikten araçların üzerine düşen kar kütlesi araçları kullanılamaz hale getirdi. Geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte, kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bir süredir sıcak havanın etkili olmasının ardından Kars'ta karlar erimeye başladı. İsmet İnönü Caddesi'nde meydana gelen olayda, 3 katlı İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının çatısındaki kar kütlesi kopup, binanın yanında park halinde bulunan makam araçları ve sivil otomobillerin üzerine düştü. Araçlarda büyük hasar meydana gelirken, ses nedeniyle dışarı çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve milli eğitim müdürlüğü çalışanları araçların üzerindeki karı temizleyerek, hasarları incelediler. 

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun inceleme esnasında yaptığı açıklamada; "Kuruma ve şahıslara ait araçlar çatıdan düşen kar kütlesi nedeniyle hasar gördü. Bu duruma önceden önlem alınması lazım yoksa her zaman bu durumla karşılaşmak mümkündür. Görüldüğü üzere çatıların üzerinde ciddi anlamda kar birikintisi var. Tabi olayın maddi boyutu söz konusu bunun gereği yapılır sevindirici olan kimsenin zarar görmemesidir." dedi. 

Öte yandan, kar kütlesinin araçların üzere düşme görüntüsü ve bir vatandaşların birkaç metreyle faciayı atlattığı da güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Kars'ta yoğun kar yağışı sonrasında çatılarda biriken tonlarca kar havaların ısınmasıyla birlikte bir bir çatılardan düşmeye başladı.

Kent merkezinde vatandaşların korkulu rüyası haline gelen çatılarda biriken kar, kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar için tehlike yaratıyor. Büyük bir gürültüyle metrelerce yüksekteki çatılardan düşen karlar zeminde bulunan her şey için tehlike oluşturuyor. 

Kars merkez Cumhuriyet Caddesi İşkur İl Müdürlüğü önünde kaldırımda park halindeki bir aracın üzerine çatıdan düşen karlar araçta ciddi oranda maddi hasar oluşturdu. Çatıdan karların düştüğü esnada kaldırımda birinin olmaması ise olası bir faciayı önledi. Araç sahibinin aracının başına geldiğinde karşılaştığı manzara ise çatıdaki beyaz tehlikeyi gözler önüne serdi. 

Tam bu sırada karşı kaldırımdan da gürültüyle kameralara yansıyan görüntüler vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. İşyerleri önünde duran vatandaşlar çatıdan düşen kar birikintisini görünce içeri kaçtı. Çatıdaki beyaz tehlikenin kendilerini korkuttuğunu söyleyen vatandaşlar, olası bir faciaya kurban gitmedikleri için sevindiklerini kaydettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.