KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 05 Ağustos 2017 08:44

Kars'ta Engelli Vatandaşlara Umre Ödüllü Yarışma

Kars'ta Engelli Vatandaşlara Umre Ödüllü Yarışma
Kars İl Müftülüğü tarafından işitme engellilere yönelik UMRE ödüllü dini bilgiler yarışması düzenleniyor. Bu kapsamda şartları tutan işitme engelli vatandaşlarımızın en geç 15 Ağustos'a kadar İl Müftülüğüne başvurmaları gerekmekte.
Kars Güncel-Diyanet işleri başkanlığının hizmet alanları içerisinde özel ilgiye ihtiyaç duyan dezavantajlı gruplar arasında engelliler önemli bir alanı oluşturmaktadır. Engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülmekte, engellilere yönelik gerek fiziki alt yapı, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik, gerekse görsel, işitsel ve yazınsal olarak ortaya konulan çalışmalar ile onlara manevi bakım/destek ve dini danışmanlık/rehberlik hizmetleri sunulmaktadır.

Bu bağlamda işitme engellilerin dini bilgilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim okumalarını teşvik etmek, inanç esasları ve Siyer-i Nebi konularında bilgilerini artırmak amacıyla "İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması" düzenlenmiştir. Bu kapsamda şartları tutan işitme engelli vatandaşlarımızın en geç 15 Ağustos'a kadar Kars İl Müftülüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yarışmaya katılma şartları ve uygulanacak esaslar Kars İl Müftülüğünden öğrenilebilecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.