KARS Haber Girişi : 05 Ağustos 2017 08:37

Neden Harakani Festivali yok?

Neden Harakani Festivali yok?
Karsın manevi değerlerinden Ebu'l Hasan Harakani kültür sanat festivalli neden Kars'ta neden yapılmıyor.
Kars Güncel-Ağrının manevi değerlerinden Ahmed-i Hani için Ağrı'da bir hafta sürecek kültür ve sanat festivali yapılıyor. Ağrının böylesi bir manevi değeri için yapılan festivale benzer bir festival veyahut benzeri bir festival de Kars'ta neden yapılmasın diye insan düşünmekten kendini alı koyamıyor. Karsın manevi değerlerinden Ebu'l Hasan Harakani kültür sanat festivalli neden Kars'ta neden yapılmıyor.

Ağrı'da bugün başlayan ve bir hafta boyunca sürecek olan Ahmed-i Hani Kültür ve Sanat Festivali'ne tüm Türkiye'den gerek sivil gerekse siyasilerin ve Bakan düzeyinde yoğun katılım gerçekleştirilirken, Anadolu'nun kapılarını Türklere açarak Anadolu'nun Türkleşmesinde Alperenleriyle birlikte büyük ve önemli zaferler kazanan şuan bile gerek Türkiye gerekse yabancı ülkelerden türbesini yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Serhat şehri Gazi Kars'ın simgesi haline gelen Ebu'l Hasan Harakani adına bir kültür sanat festivalinin ve benzer etkinliklerinin olmaması Kars açısından büyük kayıp oluşturuyor.

Aslında kültür ve sanat şehirleri arasında büyük yeri olan Kars'ın bu tür etkinliklerde kendini gösterememesi ise Kars'ın kültür ve sanat konusunda ne kadar geriye gittiğinin de bir göstergesi maalesef.

Her defasında başka şehirlerin etkinliklerine koşa koşa giden Kültür Turizm İl Müdürlüğünün Kars'ın simgesi haline gelen Ebu'l Hasan Harakni'yi tanıtamaması ve bu konuda çok geride kalması ise Kars'ın Kültür Turizminin nerdeyse yok olduğunu gösteriyor.

Ayrıca her projenin altına imza atan Serhat Kalkınma Ajansının da bu konuda şimdiye kadar en küçük bir fikrinin ya da projesinin olmaması ise SERKA bu şehirde proje üretme konusunda işini tam yapamıyor mu sorunu akıllara getiriyor.
 

Öte yandan Kafkas üniversitesindeki Ebu'l Hasan Harakanı uygulama ve araştırma merkezinin bu tip etkinlikler için en küçük bir girişimde bulunmaması ve sadece isim olarak ve kâğıt üzerinde kalması ise ayrı bir tartışma konusu olmuş durumda. Ebu'l hasan Harakani Hazaretlerini tanıtması konusunda kılını dahi kıpırdatmayan Kafkas üniversitesinin ise aslında kendi şehrinde bulunan bir maneviyat büyüğüne verdiği değeri ortaya koymuş oluyor. 

Kars Belediyesi'nin her seferinde başka şehirlerdeki festivallere koşarak giderken karsa mal olmuş bir manevi önderin tanıtımı için başka şehirlerdekileri bu şehre getirmek için kılını kıpırdatmaması ise Kars Belediyesi'nin Kültür Turizmimde ki hiçliğini ortaya koyuyor.

Son olarak Kars Valisi Rahmi Doğan'ın adeta Kars turizmi için her seferinde kültür elçiliği yaptığı herkes tarafından bilinmekte. Bizlerde buradan Kars Valisi Rahmi Doğan'ın bu konu için sessiz kalmayacağını ve en kısa zamanda Kars adına Ebu'l Hasan Harakani'nin tanıtımı adına girişimlerde bulunacağına eminiz


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.