KARS Haber Girişi : 10 Nisan 2017 23:02

Kars'ta Darbeye Geçit vermeyen İmam Kars Güncel'e O Geceyi Anlattı

Kars'ta Darbeye Geçit vermeyen İmam Kars Güncel'e O Geceyi Anlattı
15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsü gecesinde Kars'lı vatandaşları okuduğu İstiklal Marşı ve Sala'lar ile meydanlara davet ederek onurlu direnişin sembolü haline gelen Fethiye Camii imam hatibi Adem Aktaş Kars Güncel'e o geceyi anlattı.
Kars Güncel- (Kars Güncel Özel Haber ) Tüm Türkiye ve Kars'ta 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ Terör Örgütü üyeleri tarafından sivil ve milli iradeye vurulmak istenen askeri darbe teşebbüsünde Kars'ta en şiddetli yaşayan illerin ilk sıralarında yer aldı.
15 Temmuz Cuma gecesi Fethiye Cami imamı Adem Aktaş yapılmak istenen darbenin karşısında adeta canını ortaya koyarak Fethiye Cami minarelerinden istiklal marşı ve sala sesini sabaha kadar susturmadı.
Darbe gecesinde yaşadığı olayları Kars Güncel'e anlatan Fethiye Camii İmam Hatibi Adem Aktaş;15 Temmuz gecesi  " Darbeci askerler tarafından okuduğum sela ve İstiklal Marşı'ndan dolayı kafama sıkılma talimatı verildiğini sonradan öğrendim, camide istiklal marşı, sela okuyup halkımızı bilgilendirerek meydanlara davet ettikten sonra cami bahçesine çıktığımda askerlerin doğal süreç içerisinde bizi almaya geldiğini düşündüm, biz yönetime el koyduk ama halen bir hoca bize karşı duruyor onun için onu almalıyız şeklinde bir tepki olarak düşündüm." dedi.

Daha sonra darbe gecesinde yaşadıklarını anlatan Fethiye Camii İmam Hatibi Adem Aktaş'ın şu ifadesi ise hafızalardan silinmeyecek derecede. 5 vakit namazda dua ettiğimiz bizim askerimizin bize silah doğrultması çok zoruma gitti! ve Askerlerin camiye geldiklerinde üzerinde takım elbisesi olduğu için kendisini tanıyamadıklarını ama sela okuyan kişiyi aradıklarını ve vatandaşların arasından bazılarının ise durumu anlayınca kendisinin yanına gelerek, hocam bunlar galiba seni almaya geldiler, gel birlikte kalabalığın içerisine girelim dediğini ve bu şekilde onları da atlattıklarını belirten İmam Hatip Adem Aktaş, "Biz vatanımızı milletimizi askerimizi, polisimizi seven insanlarız. Bütün ibadetlerimizde bunları anlatan insanlarız 5 vakit dua ettiğimiz askerin bize silah doğrultması çok zoruma gitti, çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım, çok duygulandım, zoruma gitti. Böyle olmamalıydı, bu şekle gelmemeliydi. Allah'a şükürler olsun ki onlar da başaramadılar amaçlarına ulaşamadılar, Allah bizi o gece korudu."dedi.





***********************************

Kars'taki Darbeye Geçit Vermeyen İmam! 19/07/2016 Tarihli Haberimiz.

Kars'ta darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz Cuma gecesi Fethiye Cami imamı Adem Aktaş milli iradeye vurulmak istenen darbenin karşısında adeta canını ortaya koyarak Fethiye Cami minarelerinden istiklal marşı ve sala sesini sabaha kadar susturmadı.
    Kars'taki Darbeye Geçit Vermeyen İmam!

    Kars Güncel- Kars'ta 15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ'cü askerler tarafından tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da meşru yönetimi lağvederek askeri cunta yönetimine sokulmak istendi. Askerlerin tanklar ve diğer askeri araçlar ile şehri kuşatması ile başlayan darbe teşebbüsünde darbeci askerler tarafından harekat merkezi olarak kullanılmak üzere ele geçirilmek istenen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü karşısındaki Fethiye Cami imamı Adem Aktaş durum karşısında vatan ve millet aşkı ile bir an bile tereddüt etmeden darbe yapmak isteyen askerlere inat Fethiye Camii minarelerinden istiklal marşı ve sala okumaya başladı, okunan marş ve sala ile vatanını, milletini seven on binlerce Kars'lıyı bu adaletsiz uygulamanın karşısında durmaya davet etti.

    Kars Fethiye Camisinden okunan istiklal marşı ve salaların ardından yapılan anonsları duyan Kars'lılar meydanlara akın ederek adeta İstiklal Mücadelesi'nde ki gibi topyekün milli mücadele verilerek darbe teşebbüsüne kalkışan askerleri kışlalarına geri soktu.Bu davranışı ile adeta Kars'lıların gönüllerine taht kurdu.
    Kars Güncel olarak bu ulvi davranışlarından dolayı Serhat Şehri Kars'ımızda camilerden sala sedalarını sabahlara kadar eksik etmeyen bütün imamlarımızı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

    ****************************************

    Kars'ta 15 Temmuz Darbesinin Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı


     
    Kars'ta 15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsüne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor.
    Kars'ta 15 Temmuz Darbesinin Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı
    Kars Güncel-  (Kars Güncel Özel Haber ) Türkiye genelinde 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütü mensuplarınca milletin sivil iradesine vurulmak istenen askeri darbe teşebbüsü şehrimiz Kars'ta en etkili şekilde halk direnişiyle karşı karşıya kalmış, asker üniforması giyinmiş vatan hainleri başarılı olamamıştı.
    15 Temmuz darbe teşebbüsünün üzerinden yaklaşık 8 ay gibi bir süre geçmesine rağmen o geceye ait yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor.
    Sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesini ele geçirmek ve buradan şehrin Genel Güvenlik ve Asayişini sağlamayı hedefleyen Fetöcü askerlerin karşısında kale gibi duran Kars'lı yaşlı, genç, kadın, çocuk yüzlerce vatandaşın Onurlu direnişini içeren görüntülerde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü karşısında bulunan ve darbeci askerlerin hedefi olan Fethiye Camii İmamı Adem Hocanın adeta Çanakkale Savaşı ruhuyla vatandaşlara moral verip, halkı onurlu direnişe daveti yer alıyor.
    Fethiye Camii İmamı Adem Aktaş'ın minarelerden yükselen şu ifadeleri ise adeta darbeci hainlere tokat niteliğinde; "Sadece Kars'ta değil tüm Türkiye genelinde huzur hakimdir. Kesinlikle bu darbe burada sona ermiştir. Darbeyi yapanlar Emniyet güçlerimiz tarafından teker teker yakalanmıştır. Allah rızası için sahada olan askerlerimiz sağduyulu olsunlar ve kendi gelecekleri için, çoluk çocukları için, aileleri için, kendilerini riske atmasınlar. Allah rızası için  sağduyulu olun ve geri çekilin. Tüm Kars Halkından ricam Allah rızası için bayraklarımızı alalım ve caddelere inelim. Darbe Girişimi bitmiştir." ifadelerini kullandıktan sonra camii hoparlörlerinden Korkma! diye başlayan İstiklal Marşımızın İlk kıtasını okurken Karslı vatandaşların coşkusu ise görüntülerde dikkat çeken bir diğer ayrıntı.
    Ardından "Başkalarının değil , Allah rızası için devletimize sahip çıkalım, Vatanımıza sahip çıkalım , dış güçlerin oyununa gelmeyelim, siyonistlerin oyununa gelmeyelim. Devletimiz güçleniyor, Türk milleti ilelebet bu vatanda kalacaktır, Allah rızası için sokaklara inelim" anonslarını yapıyor.
     
     
     
     


      Yorum Yaz
      • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.