KARS Haber Girişi : 16 Temmuz 2017 16:19

Kars'ta Darbenin Baş Hainlerine Mahkeme Heyeti Ceza Yağdırdı

Kars'ta Darbenin Baş Hainlerine Mahkeme Heyeti Ceza Yağdırdı
Kars'ta 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü girişiminde 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı'nın da aralarında olduğu ana kademe davasında üç sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Kars Güncel- Kars'ta 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö Terör Örgütü tarafından Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da yapılmak istenen Fetö Darbe Teşebbüsünün Kars'ta ki Ana Kademe Davasında üst düzey rütbeliler için karar verildi.
Kars Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda geniş güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından başlayan yargılamada, duruşmanın ikinci gününde sanık avukatları ve sanıkların savunmalarının bitirilmesi ile Mahkeme Heyeti karar vermek için duruşmaya ara verdi
Verilen ara sonrasında mahkeme salonunda Ana Kademe olarak belirlenen 16 üst düzey rütbeli eski askerin olduğu sanık, sanık avukatları ve sanık yakınları hazır bulunurken, mahkeme başkanı kararın açıklanmasına geçti.
2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda Mahkeme Başkanının YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA diyerek başlayarak açıkladığı kararda; Darbe Teşebbüsü gecesinde 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Ali Avcı, Kurmay Başkanı Serkan Polat ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tank Tabur Komutanı Nihat Uçan için mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet, Haydar Küreş, Ferhat Demirci, Sami Büberci, Muslih İpekliler, Erdinç Serçe,  1. Mekanize Piyade Tabur Komutanı Yarbay Ali Ercan Ormanoğlu, Lojistik Destek Komutanı Çetin Aydoğan ve  2. Mekanize Piyade Tabur Komutanı olup darbe gecesi Kağızman Üst Bölgesinden Karsa getirilen Harun Doğanay'a müebbet, Süleyman Koç ve Osman Atlı'ya 20 yıl, diğer sanıklara da 18 sekiz yıl 9 ay hapis cezası verildiği kararını açıkladı.
  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yener Güzeloğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Şimdi onların avratlarını. Fetonun yanına gönder

  • karslı 01 Ocak 1970 02:00

    kafkas üni tıp fakültesindeki fetöcülere sıra gelecek mi?