KARS Haber Girişi : 01 Kasım 2016 20:19

Kars'ta 406 Bin Euro'luk Proje'ye Start Verildi

Kars'ta 406 Bin Euro'luk Proje'ye Start Verildi
Kars Endüstri Meslek Lisesi'nde, Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu ile Genç İstihdamının Desteklenmesi (GAK-MEK-GİD) Projesi hayata geçirildi.
Kars Güncel-Projenin hayata geçirilmesi nedeniyle okulda tören düzenlendi. Açılış kurdelesini İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday tarafından kesildi. Açılış törenine KOSGEB Müdürü Lütfullah Aktaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Acihan Koçoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Urlunç, Cemalettin Güven, Proje Koordinatörleri Reis Karakoç ve Kader Gümüş de katıldı.

Açılış töreninde projeyi anlatan koordinatör Reis Karakoç, Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu İle Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesinin ( GAK-MEK-GİD), 1 Mart2016 tarihinde sözleşmesi imzalanmış olduğu söyledi. Kursların 28 Şubat 2017 tarihine kadar devam edeceğini belirten Karakoç, projenin, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Malî Yardım Aracı (IPA)'nın, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programının 4 bileşeninden biri olan istihdam öncelik ekseni çerçevesinde hazırlanmış olduğunu söyledi.

Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin, operasyon yöneticisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu da ifade eden Karakoç, Projenin süresini 12 ay, toplam bütçesinin ise 406 bin 326 ? (364.027,82 ? Hibe- 42.298,58 ? Eş-Finansman) olduğunu söyledi.

Projenin hedefinin Kars'ta yaşayan 80 gence Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu vererek istihdam imkanı sağlamak olduğunu belirten Proje Koordinatörü Reis Karakoç: "Projenin amacı; gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmak, genç istihdamını destekleyici girişimcilik eğitimleri, genel beceri eğitimleri, mesleki rehberlik hizmetleri vermektir. Böylece gençlerin istihdamını destekleyici bütüncül hizmetler sağlamak ve kapasitelerini artırmak ve böylece öğrenci olan kursiyerlerinde okuldan işe geçişlerini kolaylaştırmak, bilgilendirme ve tanıtım toplantıları düzenleyerek işgücü talep ve arz taraflarının ilgili aktörlerini bir araya getirmek ve işbirliğini güçlendirmektir. Proje kapsamında tadilatı gerçekleştirilen atölye binasının yapımı Kars Valiliği başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kars İl Özel İdaresi ve Kars Belediyesi işbirliği ve destekleriyle yapılmıştır. Okul SİT alanda yer aldığından, bahçesinde var olan ve atıl durumda olan mevcut deponun yıkılarak yeni bir binanın yapılması için Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan gerekli tüm onaylar alınmış ve akabinde atölye binası inşaatı gerçekleştirilmiştir. Tamamlanan atölye binasının elektrik, havalandırma, ısıtma vb. gibi diğer iş ve işlemleri proje kapsamında yapılmıştır. Hazır hale getirilen atölyeye TİG ve MİG/MAG Kaynak makineleri ve ilgili tüm ekipmanların alımı yapılarak uygulamalı eğitimler başlatılmıştır. Proje kapsamında ve proje ortak ve iştirakçilerinin katkılarıyla hizmete açılan atölyemiz, sadece ilimize ve okulumuza değil tüm bölgeye, ilgili tüm kamu kurumlarına ve yine ilgili tüm özel işletmelere hizmet verebilecek donanıma sahiptir. Uzun yıllar boyunca bu sektörde bölgenin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayabilecek olması açısından ilimiz ve bölgemiz için önemli bir yatırım ve kazanımdır."dedi.

Açılışın ardından yetkiler tarafından açılış kurdelesini kesen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday ve diğer davetlilere proje ve ekipmanlar anlatıldı.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.