KARS Haber Girişi : 05 Mayıs 2017 19:27

Kars'lı Kadınların Avrupa Birliği Yorumu

Kars'lı Kadınların Avrupa Birliği Yorumu
Türkiye'nin lider haber televizyonu AHABER, Türkiye genelinde halka mikrofon uzatarak AB'nin Türkiye tutumunu sordu.
Kars Güncel-7'den 70e herkes AB'nin Türkiye'ye karşı olumsuz tutumunun ülkemizin büyümesini hazmedemediklerinden kaynaklandığını ifade ettiler. Kars'ta da Kaz Evi İşletmecisi Nuran Özyılmaz ve kızı Özge Özyılmaz, Türkiye'nin özellikle de kadın hakları konusunda çok önemli adımlar attığını ve bunu gören Avrupa'nın bir çekememezlik içine girdiğini belirttiler.

Kaz Evi işletmecisi Nuran Özyılmaz, "Ben Doğu'nun en Doğu'sunda yaşayan bir kadın girişimci olarak Avrupa'daki bir kadından hiç bir eksiğimi göremiyorum. Çünkü bizde aynı sosyal devleti yaşıyoruz. Aynı imkanları paylaşıyoruz. Ben 1995 yılından beri ticaret yapıyorum ve girişimciyim. Bizim özgürlüğümüzü bir kadın olarak kısıtlayan bir devlet unsuru yoktur. Bize destek her zaman var. Kadının kalkındıran destekler ve hibeler var. Kadını motive eden konular var. Biz hiçbir konuda eksik ve sıkıntılı, kısıtlı yaşamıyoruz. Bize hiçbir sınır konulmuyor. Biz hiçbir konuda bir sıkıntıyla bir despotlukla karşılaşmıyoruz. Biz her konuda kadın olarak el üstünde tutuluyoruz. Her yere davet ediliyoruz. Bizim fikirlerimiz soruluyor ve ben bir kadın girişimci olarak üniversitelere konuşmacı olarak davet ediliyorum. Çoğu yerlerde ilham veren konuşmalar yapıyorum." dedi.

Türkiye'nin özellikle kadın hakları konusunda Avrupa'nın bile önünde olduğunu ifade eden Nuran Özyılmaz, "Ben Avrupa ülkelerinden Macaristan ve İspanya'yı da gezdim. Birleşmiş Milletlerin davetlisi olarak da gittim. Bana ailem, çevrem, şehrim, ülkem 'nereye gidiyorsun' demedi. Bir kadın girişimci olarak ben öyle motive ediliyorum. Doğunun en doğusunda yaşayan bir vatandaş, bir kadın girişimci olarak hiçbir eksiklik görmedim. Beni çok şaşırtacak hiçbir konuyla karşılaşmadım. Onun için en iyi yaşanılan yer benim ülkemdir. Avrupa Birliğini bize çok fazla abartıyorlar. Avrupa Birliği bizi eksik görüyor ama biz eksik yaşamıyoruz. Bizde özgürlüklerin olmadığını düşünmüyorum. Bir kadın girişimci olarak ben sesleniyorum biz sınır kentinde yaşıyoruz ve biz en iyi destekleri görüyoruz. Biz kadın kimliğiyle biz hiçbir zaman geri plana atılmadık. Sayın cumhurbaşkanımızın getirdiği imkanlar kadına da büyük destektir ve çoğu projelerde ana konu kadındır. Çünkü toplumun dezavantajlı grubudur. Herkes projeleri onun üzerine kurar. Kars'ın köyüne git hesap kadındadır, ineğinin sayısını kadın bilir. Kocasının götürüp sattığı ürünün fiyatını kadın bilir. Sayın cumhurbaşkanımızın bir de kadınlara çıkardığı KOSGEB destekleri var hibeler var. Bu da kadını topluma ve ticareti atıyor. Kadın yeteneğini keşfediyor ve iş yapıyor. Eğer toplumda kadın gelişirse, kadın güçlenirse aileler güçlü toplumları oluşturur, güçlü devlet olur. Onun için çok güzel destekler vardır. Önceden biz çok keşfedememiştik kendimizi. Avrupa'ya gittiğimde bir kadın genel müdür bizi karşılıyor, gideceğimiz yere götürüyor. Bugün Kars'a gelen bir misafire benim kızım karşılıyor ve gideceği yere götürebiliyor. Yani biz öyle eksik bir özgürlük yaşamıyoruz. Avrupa ülkelerine söylüyorum ki; biz burada Avrupa'yı yaşıyoruz, biz Asya'nın Avrupasıyız. Biz medeniyetlerin geçiş kapısıyız. Onun için bizim hiçbir eksiğimiz yoktur. Biz Avrupa'dan daha güçlüyüz." diye konuştu.

Kadın girişimci Nuran Özyılmaz'ın kızı Özge Özyılmaz da, "Annem Kaz Evi kurucusu ben de onun yanında yetişmeye çalışıyorum. Avrupa'nın Türkiye olan tutumunu hiç iyi değil. Biz Avrupa Birliğini gözümüzde herhalde çok büyüktük. Şimdiye kadar Avrupa Birliği, Türkiye'yi kabul edecek olsaydı kabul ederdi. Burada bir oyun var ve söz konusu parti de değil. Kim olursa olsun Avrupa Birliği zaten kabul etmeyecek. Şimdi de böyle bir oyun içerisine girdiler, 'Çağdaş yaşam elden gidiyor' diye. Yani şimdi 14 senedir AK Parti iktidarda. Hiçbir şekilde yaşamımızda bir kısıtlama yok. Herhangi bir şekilde özgürlüklerimizle bir kısıtlama yok. Avrupa Birliği çok önemli olmaması lazım bizim için. Çünkü bizim kendi fikrimiz var, kendi üretmemiz gereken şeyler var. Biz kendi ülkemizde daha iyi büyüyebilir. Yani Avrupa'ya bağımlı kalmamıza gerek yok. Avrupa bizi kıskanıyor mu bilmiyorum ama tabii ki kıskanıyordur. Çünkü büyüyen ülkeler arasındayız ve son yıllara baktığınızda Avrupa'yı yakaladık. Bu bir gerçek. Eskiden mesela ben küçükken Almanya'dan biri çikolata getirdiğinde özeniyorduk; 'Almaya'dan çikolata geldi' deyi. Ama şimdi onlara bakıyorum Türkiye'deki üretim daha güzel. Türkiye'deki her şey daha güzel. Avrupa'yı biz geçtik ama insanlar bunu kabul etmiyorlar. Biz gençler olarak bunu kabul edersek daha güzel olacak." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.