KARS Haber Girişi : 07 Ekim 2016 16:23

Kars'lı Gürsel Amcadan Örnek Davranış; Tüm Mirasını Eğitime Bağışladı

Kars'lı Gürsel Amcadan Örnek Davranış; Tüm Mirasını Eğitime Bağışladı
Almanya'da ikamet eden 55 yaşındaki Kars'lı Gürsel Arslanoğlu tüm mal varlığını Kars'lı Kızların Eğitimi için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışladı
Kars Güncel-TÜM MAL VARLIĞINI KARSLI KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE HARCANMASI İÇİN ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ'NE BAĞIŞLADI

38 yıldır Almanya'da ikamet eden Karslı Gürsel Arslanoğlu (55), tüm birikimini, memleketi Kars'ta kız çocukların eğitiminde harcanması için 1. Noter'de hazırlanan Vasiyetnameyi imzaladı.

Kars'tan 17 yaşında ayrılarak Almanya'ya yerleşen Gürsel Arslanoğlu, tarihi binaların restorasyonlarını yapmaya başladı. Restorasyon işinde uzmanlaşan Gürsel Arslanoğlu, 38 yıl sonra doğup büyüdüğü toprakları görebilmek için yola çıktı. Fransa'da üretilen 1980 model 2 silindirli, 4 vitesli, 28 beygir gücündeki Akadiana marka aracıyla geçtiğimiz günlerde Kars'a geldi. Kars'ta ve Almanya'daki tüm mal varlığını ölümünden sonra Kars'taki kız çocuklarının eğitiminde harcanması için 1. Noter'e giderek vekaletname imzaladı.

Arsalonğlu'nun Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağış yaptığı vekaletname şöyle:

"Ölümümden sonra tüm mirasımın, mirasımı oluşturan Türkiye Cumhuriyeti hudutlarında olduğu gibi diğer tüm yabancı memleketlerdeki bilumum taşınır, taşınmaz mallarım ile tüm hak ve alacaklarımın, bu anlamda tabii olarak yurt içinde ve yurt dışındaki banka ve finans kurumları nezdinde mevduat hesaplarımda bulunan paralarımın tamamının, Genel Merkezi: Evliya Çelebi Mah. Şimal Sok. No. 10 Şişhane İstanbul adresinde bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ileride başka bir unvan ile anılsa da geçerli olmak üzere) tüzel kişiliğine kalmasını, adı geçen dernek tüzel kişiliğinin tek ve münhasır mirasçım olmasını, bilhassa Kars ilinde bulunan kız çocuklarının eğitimi ile ilgili olarak harcanması dileğiyle son arzu ve isteğim olarak vasiyet ediyorum. Ben öldükten sonra diğer yasal mirasçılarımın, mirasımdan herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmamalarını ve bu vasiyetnamenin gereklerine aynen uymalarını istiyorum. Bu vasiyetnamemi hiçbir baskı ve etki altında kalmaksızın, tamamen kendi isteğim ve irademle yaptığımı beyan ederim." diye sözlerini bitirdi. Bu sözleri tutanağa yazıldı. Yazılan vasiyetname okunması için vasiyet edene verildi. Vasiyetname kişi tarafından okunduktan, son ve gerçek isteklerinin tam olarak yazıldığını söyledikten sonra 3 Ekim 2016 tarihinde imzalandı ve mühürlendi."

Bedir Altunok-KHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.