KARS Haber Girişi : 07 Ekim 2016 16:10

Doğan 'Bakü Tiflis Kars Demiryolu' Engelini Aştı

Doğan 'Bakü Tiflis Kars Demiryolu' Engelini Aştı
Vali Doğan Bakü Tiflis Kars Tren Hattı güzergahında bulunan Arpaçay'ın Kümbet Köyünde ki 8 yıl önce istimlak işlemleri gerçekleşmiş olmasına rağmen tahliye edilmeyen köy hakkında müjdeyi verdi.
Kars Güncel-Kars'ın heyecanla beklediği önemli projelerden bir tanesi olan ve Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne 2 kilometre mesafedeki Kümbet Köyü'ne kadar yapımı tamamlanan Kars Tiflis Bakü (KTB) Tren yolu hattındaki çalışmalar köydeki 18 evin boşaltılmasıyla yeniden hız kazandı.

8 yıl önce kamulaştırma çalışmaları yapılarak güzergahın geçtiği Kümbet Köyü'nden 18 haneye toplamda bir milyon 971 bin TL kamulaştırma bedeli ödenmişti. 8 yıl boyunca vatandaşın alanları kullanmasına izin verilirken, çalışmaların Kümbet Köyü'ne kadar ulaşması nedeniyle altyapı çalışmaları için köyün boşaltılması için Kars Valiliği tarafından gün verilmişti.

Kümbet Köyü'nde güzergahta bulunan 18 hak sahibinin 10 bin TL nakliye ücreti alarak, kendi rızalarıyla evlerini boşalttıklarını kaydeden Kars Valisi Rahmi Doğan, çalışmaların önünde bir engel kalmadığını söyledi. Vali Doğan, "Dün itibariyle o köyümüzde çalışmalara engel teşkil edecek hiçbir ev kalmadı. Vatandaşlarımızı çağırdık, kendileriyle anlaştık, destek olduk ve vatandaş kendi rızasıyla eşyasını topladı, biz de firmanın yardımıyla güzergahtaki evleri yıktık. Bu anlamda tren yolunun üzerinde hiçbir engel kalmadı. Firma da bu zamana kadar bakanlığa karşı bunu sürekli koz olarak kullanmış ve yapamadıkları işler için köyün boşaltılmamasını göstermiş. 8 yıl önce vatandaşımız hak ettiği bedeli almış, devlette bugün gerekeni yaptı ve ikna ederek çalışmaların devamlılığını sağladı." Şeklinde konuştu.

Vatandaşların mağdur olmamaları adına gerekli tedbirlerin alındığını dile getiren Vali Rahmi Doğan, "Birileri vatandaşlarımıza farklı yollara başvurmaları noktasına bir şeyler söylemişler fakat biz onun önünü kestik. Ayrıca firmayla bir anlaşma sağladık ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına kendilerine nakliye ücreti veya kirada oturacaklara 1 yıl ödeyecekleri kira paralarını temin ettik. Bu anlamda firmamızda kalkan engel sonrasında çalışmalarına hız verdi ve gerekli çalışmaları yürütülüyor." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.