KARS Haber Girişi : 30 Ekim 2016 16:28

Kars'ın Kurtuluşunun 96. Yıldönümü Kutlandı

Kars'ın Kurtuluşunun 96. Yıldönümü Kutlandı
Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla Hükümet Konağı önünde yapıldı.
Kars Güncel-Törenler, Atatürk anıtına çelenk sunumu, sayğı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Atatürk anıtına sırasıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan Ünal çelenk sundu.

Tebrik mesajlarının okunmasıyla devam eden törende Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta bir konuşma yaptı. Günün heyecanını, coşku ve gururunu 96 yıldır artan bir duyarlılıkla yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "30 Ekim'de farklı bir duygu ve heyecan yaşamaktayız. Acıları sevince, esareti özgürlüğe, ümitsizliği onurlu bir geleceğe, çağdışı kalmış yaşamı aydınlık ve çağdaş bir kimliğe dönüştürmenin adıdır kurtuluş. Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde göğsünü gere gere başı dik yürüyebilmek, ezan sesleriyle yüreklerin ürpermesidir kurtuluş. En büyük özveriyi göstererek bu vatan için feda ettiğiniz canınız, bizlere devletimize can veriyor. Bu günlerimiz için size minnettarız. O en yüce mertebede şehitlik makamında huzur içinde uyuyun, ruhunuz şad olsun." dedi.

Konuşmalardan sonra halk oyunları ekibi, Kafkas dans gösterisi, Türk halk müziği konseri verildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının coşkulu gösterisinin ardından tören programı sona erdi.

Törenlere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan Ünal, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, İnternet Haber Sitesi kurucusu gazeteci Hadi Özışık, kurum müdürleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri, Mekadonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Romanyı, Bulgaristan, Kosova'dan gelen posta sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.