KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 30 Ekim 2016 16:09

Kars'ta Dünya Postacıları Yarıştı!

Kars'ta Dünya Postacıları Yarıştı!
Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Balkan Şampiyonasının 45'ncisi Kars'ta yapıldı.
Kars Güncel-Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın 45'ncisi bu yıl Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü münasebetiyle Kars'ta yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ve Posta ile Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'in de katılımıyla düzenlenen yarışmalarda Türkiye erkekler ferdi ve bayanlar takım halinde birincilik aldı.  Erkekler ferdi yarışmasında birinci olan Türkiye'den Hanifi Çobanoğlu, çok mutlu olduğunu ifade etti.

7 ÜLKEDEN 67 SPORCU KATILDI
Yarışmalara; Türkiye'den 8, Kosova'dan 11, Bulgaristan'dan 9, Romanya'dan 11, Makedonya'dan 12, Bosna Hersek ve Arnavutluk'tan 8 olmak üzere toplam 67 sporcu katıldı. 5 bin metre bayanlar ve 10 metre erkekler kategorisinde düzenlenen yarışmanın startını Bakan Ahmet Arslan verdi. Valilik binası önündeki İnönü Caddesindeki yarışmalar oldukça çekişmeli geçti. Dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden sporcuların bazıları fenalaşarak baygınlık geçirdi. Fenalaşan sporculara ilk müdahale ambulansta yapıldı.

Yarışma devam ederken tören alanında da Kars'ın kurtuluş programı icra edildi. Tören programı, Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, halk oyunları gösterileri, şiirler, şarkılar, konuşmalar ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterileriyle devam etti.

Bakan Ahmet Arslan ve Vali Rahmi Doğan, tören alanında ellerindeki Türk bayraklarıyla yanlarına yaklaşan iki çocuğu yanlarına aldılar.

HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE MADALYA TÖRENİ VALİLİK BİNASINA ALINDI
Törenlerin bitimine doğru bir yanda bastıran yağmur ve ardından etkili olan dolu nedeniyle kısa süreli panik yaşandı. Yarışı tamamlayan sporcular platforma sığınırken, diğer yarışmacılarda yürüyüş koşusunu olumsuz hava koşulları altında tamamladı. Programa bir süre mola verildi ve alandaki cihazların valilik binasına alınmasıyla ödül törenine geçildi.

Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, yarışmanın Kars'taki birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuna uygun olarak centilmence geçmesinin kendilerini memnun ettiğini bildirdi.

PTT'NİN 176. YIL DÖNÜMÜNÜ
PTT'nin 176. yıl dönümünü kutlamalarına da değinen Bakan Ahmet Arslan, "PTT, ülkemizin köklü bir kurumu. Geçmişte İstiklal Savaşı'nda da her yere haber gönderen ve İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında katkısı olan bir kuruluşumuz. Bu kuruluşumuz kaderine terk edilmişti ve artık yok olacaktı. Ama AK Parti Hükümetimiz, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın desteğiyle PTT adeta küllerinden doğdu. Ülkenin en önemli kuruluşlarının başında yer aldı. Banka olmayan bin 480 ilçe, kasaba, belde ve köye banka hizmeti götürdü. Bu bölgelerdeki insanlarımızın hizmetini görür hale geldi. Ayda 27 milyon işlem yapıyorlar. Adeta kaderine terk edilen bir kurum bu hale geldi." dedi.

ÖDÜL VE MADALYA TÖRENİ
Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Bakan Arslan, PTT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın takdim etti.

TÜRKİYE ERKEKLER FERDİDE  VE BAYANLAR TAKIM'DA BİRİNCİ OLDU
Takım halinde Romanya'nın 1'inci, Türkiye'nin 2'inci ve Makedonya'nın 3'üncü olduğu erkekler kategorisindeki ferdi sonuçlar şöyle:

1- Hanifi Çobanoğlu (Türkiye)

2- Costescu Vasıle Claudıu (Romanya)

3- Bledar Mesı (Makedonya)

Takım halinde Türkiye'nin 1'inci, Bulgaristan'ın 2'inci ve Romanya'nın 3'üncü olduğu kadınlar kategorisindeki ferdi sonuçlar ise şu şekilde:

1- Arsıne Andreea (Romanya)

2 - Yeliz Ay Yıldız (Türkiye)

3- Radosveta Stoyanova Sımeonova (Bulgaristan)

Bayanlar ferdi halinde 1'nci Romanya'dan Asrine Andrea, 2'nci Türkiye'den Yaliz Ay Yıldız, 3'ncü de Bulgaristan'dan Radosveta Stoyanova Simeonova oldu.

Erkekler ferdi halinde ise 1'nci Türkiye'den Hanifi Çobanoğlu, 2'nci Romanya'dan Costescu Vasile Claudiu, 3'ncü de Arnavutluk'tan Bledar Mesi oldu.

Yarışmaların güzel bir hava başlamasının sevindirici olduğunu söyleyen Kosova'dan Luan Jahiri ve Laberie Uka, Arnavutluk'tan Deborah Keci ve Romanya'dan Andrea Asrine, Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinliklerinde bulunmuş olmaktan mutlu olduklarını belirttiler ve dünyanın barış ve sevgi içinde yer alan bir dünya olmasını dilediler.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.