TÜRKİYE Haber Girişi : 19 Eylül 2022 13:57

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Gaziler Günü Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Gaziler Günü Mesajı
19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk?e, "Mareşal? rütbesi ve ?Gazi? unvanı verilmesinin anısına 19 Eylül tarihi, ?Gaziler Günü? olarak kutlanmaktadır. 

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Gaziler Günü Mesajı

19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, "Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilmesinin anısına 19 Eylül tarihi, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. 
 
Şehitlik ve Gazilik; toprağı vatan, insanı millet yapan yüksek manevi değerlerdir. Vatanı, bayrağı, milleti ve devleti uğruna şehit olan veya gazilik rütbesine ulaşan her vatan evladı, aziz milletimizin bağımsızlık tutkusunun sembolüdür. 

Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz; bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Gazi Kars’ımızın kahraman evlatları da işgal kuvvetlerine karşı verdiği hür yaşama azim ve kararlılığını göstererek, 29 Eylül 1855’te Gazi unvanı almış, bir gazi şehirdir.  

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Bugün bizlere düşen; gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermemek, bu uğurda, üstün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam etmektir. 
Gaziler günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum.