TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 23:23

Kars Valisi Türker Öksüz'den Zafer Bayramı Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz'den Zafer Bayramı Mesajı
Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kars Valisi Türker Öksüz'den Zafer Bayramı Mesajı

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öksüz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen, aziz milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği, milletimiz için yeni bir nefes, yeni bir başlangıç olan ve Cumhuriyetimize hayat veren 30 Ağustos Zaferinin 100’üncü yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan ve büyük bir zaferle sona eren süreçte “ya istiklal ya ölüm” parolasıyla, her türlü zorluğa rağmen bir varoluş mücadelesi vererek bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmış ve şanlı tarihimizde altın bir sayfa açmıştır. Kaderini kendi iradesiyle çizmiş ve ecdadın büyük fedakârlıklarla vatan haline getirdiği kutsal topraklarda sonsuza kadar bağımsız yaşama kararlılığını ortaya koymuştur.

30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin, vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular, milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, milletimiz tarafından kurulan devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkân sağlamıştır.

Bundan 100 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz; vatan toprağına kastetme cüretini gösterebilecek düşmanlarına karşı sonuna kadar mücadele edecek, birlik ve bütünlüğünü koruyacak, huzur ve esenliğinin bozulmasına ve dünya durdukça bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir. Vatanımıza kastedenler bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak ve ay-yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Zafer Bayramımızın 100’üncü yılı münasebetiyle geçmişten günümüze kadar cennet vatanımız, aziz milletimiz için canını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, gazilerimizi şükranla anıyor, Karslı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”