KARS Düzenleme Tarihi : 29 Ağustos 2020 12:02 Haber Girişi : 29 Ağustos 2020 12:08

Kars Valisi Türker Öksüz'den Kerbela Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz'den Kerbela Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz, Kerbelâ Olayı, zor bir imtihanın, haksızlık karşısında direnmenin adıdır. Kerbela, tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen büyük bir acı, aynı zamanda tarihi bir ibret vesikasıdır." dedi.

Kars Güncel- Vali Türker Öksüz mesajında; Muharrem ayı, İslâm tarihinde önemli yeri olan bir zaman dilimini temsil etmektedir. Önemli olayların yaşandığı Muharrem ayı; yüce İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’in (sav) sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki birçoğu Ehlibeyt’ten olan masum MüslümanlarınKerbela'da şehit edilmesi hüznünü içerisinde barındırmaktadır.
 
Muharrem ayının 10’uncu günü meydana gelen Kerbelâ Olayı, zor bir imtihanın, haksızlık karşısında direnmenin adıdır. Kerbela, tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen büyük bir acı, aynı zamanda tarihi bir ibret vesikasıdır. Kerbelâ, PeygamberEfendimizin (sav) Ehlibeytinden asırlara miras kalan ağır bir derstir. Bugün Kerbelâ denince yüreği yanan, Hazreti Hüseyin anılınca “ah!” çeken her Müslüman, Kerbelâ üzerine düşünmeli, Kerbela’nın felsefesini çok iyi analiz etmeli, doğru anlamalı ve dersler çıkarmalıdır. 

Hazreti Hüseyin’i sevmek, onun, uğruna can verdiği değerleri sahiplenmeyi gerektirir. Zira o yüce şahsiyet, tüm nesiller ve çağlar için onurlu bir hayatın ve zulüm karşısında asil bir duruşun muhteşem örneğidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle;  KerbelaOlayı’nın 1381’inci yıl dönümünde Hz. Hüseyin efendimiz başta olmak üzere Kerbela şehitlerimizi ve cennet vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum." dedi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.