YAŞAM Haber Girişi : 26 Ekim 2018 22:03

Kars Toplum Gönüllüleri Vakfı Üyelerinden Anlamlı Davranış

Kars Toplum Gönüllüleri Vakfı Üyelerinden Anlamlı Davranış
Kars'ta üniversite öğrencilerinden oluşan Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi öğrenciler "Gençliğin Gücü Adına" sloganı başlatılan sosyal sorumluluk hareketi kapsamında örnek bir davranışa imza atarak grup üyeleri olarak kan bağışında bulundular.
Kars Güncel- Kars'ta "Yaşadığımız çevre ve şehir için, gençlik ve çocuklarımız için faydalı sosyal projeler yapmak" amacı ile bir araya gelen ve sayıları 40 olan üniversite öğrencilerinden oluşan Kars Toplum Gönüllüleri Vakfı üyeleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında farkındalık yaratmak için "Kan Bağışı" kampanyası düzenledi.
Kars Kızılay Kan Merkezi'ne gelen grup üyeleri kan bağışından bulunduktan sonra açıklama yapan Kars Toplum Gönüllüleri Vakfı iletişim sorumlusu İrem Aras; "Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiyedeki tüm şehirlerde vakfımız faaliyette. Bizim yapmak istediğimiz şey Karsa birşeyler katabilmek güzellikler sağlamak. Bu hafta vakıfta bulunan üye arkadaşlarımızla sosyal sorumluluk anlamında kan bağışında bulunduk. Önümüzdeki aylarda köy okulu yenileme, çevre ile ilgili veya kadın ve çocuk hakları ile ilgili birçok projemiz var. Bizler gençlik için farklılıkları ile bir arada geliştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal barışa katkı sunmayı amaçlıyoruz. Gençlere güvenen ve destek olan herkese saygılarımızı sunarız." şeklinde oldu.

Toplum Gönüllüleri Vakfı 
Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenmekte, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmektedir.
Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmamakta, aynı zamanda gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarına yardımcı olmakta ve kişisel gelişimlerini desteklemektedir.
Toplum Gönüllüleri Vakfı, sürdürülebilirliği sağlamak ve gençlerin birbirinden öğrenebileceği alanlar oluşturmak için belirli temalarda, gençlerin yurt içinde ve yurt dışında hareketliliğini sağlamaktadır. Bu deneyimler gençlerin gönüllülük bilinci için önemli alanlar sağlamaktadır. TOG, bir yıl içerisinde binin üzerinde gencin çeşitli projeler için bulunduğu şehirden başka bir şehre gitmesine aracılık etmektedir.
DİĞER ÇALIŞMALARIMIZ
Projeler
Eğitimler
Gençlik Merkezleri
Uluslararası Hareketlilik
Gençlik Araştırmaları ve Politikalar
Gençlik Destek Programları
TOG TOPLULUKLARI
TOG Toplulukları, üniversite kampüslerinde bir araya gelen ve TOG çatısı altındaki faaliyetleri üstlenen gençlik gruplarıdır.

Bu topluluklar üniversitelerde aktif çalışan kulüp veya gruplardır.

Türkiye’nin 80 ilindeki 129 TOG Topluluğu’nun ihtiyaçlarını, ürettikleri ve üretecekleri proje ve etkinliklerin takibini ve genel koordinasyonunu Saha Departmanı yürütmektedir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.