KARS Haber Girişi : 30 Kasım 2023 12:41

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerini İcraya Veriyor!

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerini İcraya Veriyor!

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerini İcraya Veriyor!

Kars'ta birçok esnaf güne, Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gönderilen kısa mesaj (sms) şokuyla uyandı.

Vatandaşların cep telefona gönderilen mesajda; Kars Ticaret ve Sanayi Odası’na aidat borçları nedeniyle icra takibi başlatılacağı bilgisi ulaştırıldı. Üstelik borçların ödenmesi için bir (1) gün gibi kısa bir müddet tanınmış olması, aksi halde icra işlemlerinin başlatılacağını içeren bilgilendirme, oda üyeleri tarafından tepkiye neden oldu.

Aldıkları mesaj sonrası borçların ödenmesi adına 1 gün gibi kısa süre tanınmasının kendilerini oldukça zor duruma düştürdüğünün ve ekonomik olarak zor süreçten geçildiği bu dönemde borçların tahsili için atılan bu adımın yanlış bir uygulama olduğunun altını çizen vatandaşlar, kendilerine oda tarafından daha önce tebligat, veya avukat aracılığıyla hiçbir ihtarname (bilgilendirme) de yapılmadığını savundu.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan üyelere ulaştırılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Kars Ticaret ve Sanayi Odası’na geçmiş dönem aidat borçlarınızın bulunması sebebiyle firmanıza/şahsınıza tebligat veya avukat aracılığıyla ihtarname gönderilmesine rağmen herhangi bir dönüş olmamıştır. Yasa gereği odamıza bulunan borçlarınız dolayısıyla hakkınızda 1 Aralık 2023 tarihi itibariyle İCRA TAKİBİ BAŞLATILACAK olup, gün içinde ödeme yapmanız halinde takip işlemi geri çekilecektir.”