KARS Düzenleme Tarihi : 20 Kasım 2020 21:10 Haber Girişi : 20 Kasım 2020 21:16

Kars'ta Yerli Solunum Cihazları Hastalara Nefes Olacak

Kars'ta Yerli Solunum Cihazları Hastalara Nefes Olacak
Türkiye'de üretilen % 100 yerli mekanik solunum cihazları (ventilatör) Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde de kullanılmaya başlandı.
Kars'ta Yerli Solunum Cihazları Hastalara Nefes Olacak

Kars Güncel-  Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir hızla yayılan Koronovirüs(Covid-19) salgınında ağır hastaları yaşama döndürmek için hastanelerimizin yoğun bakım kapasitelerinin güçlendirilmesi gerektiği aşikardır.

 

Yoğun Bakım Kapasitesi Arttırıldı
İlimiz Kars Harakani Devlet Hastanesinde yoğun bakım hastalarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla yoğun bakım yatak kapasitelerimiz artırılmıştır. Bu kapsamda özellikle koronovirüs hastalığına yakalanmış olan hastalar için en fazla
ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz yoğun bakım mekanik ventilatör cihazlarıdır.

Ventilatör cihazları hastaların normal yoldan soluk alıp veremediği durumlarda mekanik olarak hastaların soluk alıp vermesini sağlayan hayati öneme sahip bir tıbbi cihazdır.

 

Kars'a Yerli Üretim 5 Vantilatör
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 5 adet %100 yerli ventilatör (solunum cihazı) Kars Harakani Devlet Hastanemizde kullanılmaya başlandı.

Koronavirüsle mücadele sürecinde yoğunbakımları güçlendirme tedbirlerimiz kapsamında talep ettiğimiz solunum cihazları T.C. Sağlık Bakanlığımız tarafından 5 adet olmak üzere Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Ventilatörler kurulduktan sonra
personelimize eğitim verilmiştir. İlimiz Kars Harakani Devlet Hastanesi ne kazandırılan 5 adet yerli ve milli ventilatör cihazıyla yoğun bakım altyapısını teknolojik olarak güçlendirmiş ve hastalarımıza daha kaliteli yoğun bakım hizmeti sağlanmıştır.
 

Kars ilimizde sağlık alanında tüm sağlık tesislerimizin alt yapısını güçlendirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz faaliyetlerine ara vermeden devam etmektedir."denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.