KARS Düzenleme Tarihi : 04 Ocak 2021 18:05 Haber Girişi : 04 Ocak 2021 18:12

Kars'ta Vali Yardımcısı Selçuk Haskırış Görevden Uzaklaştırıldı

Kars'ta Vali Yardımcısı Selçuk Haskırış Görevden Uzaklaştırıldı
Kars'ta Vali yardımcısı Selçuk Haskırış görevden uzaklaştırıldı.
Kars'ta Vali Yardımcısı Selçuk Haskırış Görevden Uzaklaştırıldı

Kars Güncel- İçişleri Bakanlığı'nca 14 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanan kararname ile Tunceli Ovacık Kaykamamlığı görevinden Kars Vali Yardımcılığı görevine atanan Selçuk Haskırış görevinden alındı.

Vali Yardımcısı  Selçuk Haskırış'ın görevden alınma nedenine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmazken, Kars Valiliği'nin resmi internet sitesinde Vali Yardımcısı Vekili olarak bilgileri ve gmrevlendirmesi bulunan Selçuk Haskırış'ın web sitesinde yapılan güncelleme ile bilgileride silindi. 


Selçuk Haskırış Kimdir?
1979 Sinop Durağan doğumludur. İlk ve ortaokulu Durağan’da, lise eğitimini Kastamonu Göl Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünden mezun oldu. İyi derecede İngilizce bilen Kaymakam Selçuk HASKIRIŞ evli ve iki çocuk babasıdır.


Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığında bir süreliğine Gelir Uzmanı olarak görev yaptıktan sonra, 2009 yılında İçişleri Bakanlığı'nca açılan Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırasıyla; Çorum Valiliği İl Stajı, Gemlik ilçesi Kaymakam Refikliği, Samsun merkez ve ilçelerinde Mülkiye Teftiş Stajı, Isparta Senirkent ilçesinde Kaymakam Vekilliği yaptı.İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında yabancı dil kursu aldı. Bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri Virginia Eyaleti Richmond Kentinde bulunan Virginia Common Wealth University(VCU) de yabancı dil eğitimi aldı. Aynı yıl içerisinde Amerikan idari yapısı üzerine muhtelif kurum ve kuruluşlarda çalışmalar yaptı. Birleşmiş Milletler Binasında ve New York Türk Daimi Temsilciliğinde incelemelerde bulundu. Yurtdışı dönüşü Çorum Kargı'da Kaymakam Vekilliği yaptı. Daha sonra Eğitim Dairesi Başkanlığının vermiş olduğu Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayarak, 12.08.2013 tarihinde Eskişehir ili Beylikova İlçe Kaymakamlığı’na atandı. Burada yaklaşık olarak 3,5 yıl görev yaptıktan sonra 2 yıl süre ile Bayburt Aydıntepe, 2 yıl süreyle Tunceli Ovacık Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur. 

Vali Yardımcısı Selçuk Haskırış, Cumhurbaşkanlığının 13.08.2020 tarihli 2020/362 sayılı Kararıyla Kars Vali Yardımcısı olarak atanmıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.